FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužitelj traži četiri godine za Jacksonova liječnika

Autor: vmrs
LOS ANGELES, 24. studenoga 2011. (Hina/Reuters) - Tužiteljstvo je za dr. Conrada Murraya, proglašenog krivim za ubojstvo iz nehata Michaela Jacksona, u završnom podnesku zatražilo četverogodišnju zatvorsku kaznu, a njegova se obrana zauzima za amo uvjetnu kaznu.

Tužitelj je Murraya, Jacksonova osobna liječnika, opisao kao osobu koja se ne kaje zbog smrti kralja popa od suca je zatražio da ga osudi na četiri godine zatvora, a obrana je rekla da je dr. Conrad Murray već "u zatvoru samokažnjavanja" i trebao bi dobiti uvjetnu kaznu.

Suprotni zahtjevi u vezi s presudom podneseni su uoči njezina izricanja u utorak. Murray je u zatvoru otkad je 7. studenoga proglašen krivim za ubojstvo iz nehata jer je ocijenjeno da je odgovoran što je Jackson dobio smrtonosnu dozu anestetika propofola.

Tužitelji David Walgren i Deborah Brazil napisali su da Murray ne pokazuje kajanje za Jacksonovu smrt te da za nju krivi druge, pa i Jacksona samog.

Branitelj Nareg Gourjian citirao je pisma pohvale Murrayevih bivših pacijenata i rekao: "Nije upitno da je smrt njegova pacijenta bila nenamjerna i to je golema tragedija za sve. Murray se promijenio i pati, veoma je tužan od gubitka pacijenta, gospodina Jacksona".

Gourjian je rekao kako se Murray neprekidno kažnjava zbog Jacksonove smrti te da će on, na neki način, "doživotno zbog toga patiti".

(Hina) xvm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙