FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kanari: U eksploziji plina smrtno stradala Norvežanka

Autor: mhaj
MADRID , 24. studenog 2011. (Hina/AFP) - Pedesetpetogodišnja norveška turistkinja podlegla je opeklinama, nakon što je teško ozlijeđena u eksploziji plina koja se dogodila u luksuznom hotelu na Kanarima, izvijestili su u četvrtak iz bolnice u koju je dovezena.

U eksploziji, nakon koje je u hotelu izbio požar, ozlijeđeno je još pet osoba. Eksplozija se dogodila u trenutku kada se iz kamiona-cisterne prebacivao plin u za to određeno područje u dijelu za talasoterapiju de luxe hotela Cordial u mjestu Moganu na Kanarima.

S mjesta nesreće odmah je evakuirano oko tisuću turista. Preminula norveška turistkinja zadobila je 100 postotne opekline, a među ostalim ozlijeđenima je još jedna gošća hotela koja koja je zadobila 90 postotne opekline i još uvijek je u teškom stanju, rekao je glasnogovornik bolnice.

Spasilačke ekipe izvijestile su da se dio krova hotela u kojemu se nalazio spa urušio nakon eksplozije. Mogan je turistički grad s oko 20.0000 stanovnika, a nalazi se na jugozapadnom otoku Gran Canaria.

(Hina) xmh ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙