FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 23. studenog 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog nekoliko prometnih nesreća na dionici autoceste A 3 između čvorova Ivanje Reke i Ivanić Grada (na 53. km, kod odmorišta Ježevo, kod čvora Rugvica i čvora Ivanić Grad) HAK vozače upozorava na krajnje opreznu vožnju. Kolnik je sklizak, a vidljivost smanjena zbog magle. Zbog olujnih udara bure na dionici autoceste A 6 Delnice-Kikovica, u smjeru Rijeke, zabranjen je promet za sva vozila, osim osobnih. Na dionici Kikovica-tunel Tuhobić brzina je ograničena na 60 km/h. Zbog bure je na dionici Jadranske magistrale D8 od Bakra do Senja zabranjen promet za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a za ostala je vozila brzina ograničena na 60 km/h. Kiša koja se smrzava u dodiru s tlom pada na širem Varaždinskom području, u sjeverozapadnom dijelu zemlje, te ponegdje u Slavoniji. HAK vozače upozorava da povećaju razmak između vozila, ukoliko voze u koloni, i izbjegavaju nagla kočenja. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Dalmaciji. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Bosiljevo 2. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zatvoren je izlaz na čvoru Oštrovica u smjeru Rijeke (silazak prema Crikvenici i Krku). Promet je preusmjeren na naplatne postaje Kikovica. Radovi traju do petka, 25. studenoga u 20 sati. Na autocesti A1, zbog izgradnje nadvožnjaka Drvenik, između čvorova Ravča i Vrgorac vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika u dužini od 5 km (od 452. do 457. km). Na državnoj cesti D1, zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka, zatvorena je dionica između Gubaševa i čvora Mokrice. Obilazak je autocestom A2 Zagreb-Macelj, preko Oroslavja ili Velikog Trgovišća. Zatvorena je i dionica Knin-Sinj D1, na dijelu između Knina i Biskupije, a obilazak je preko Drniša. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Otkazane su katamaranske linije na relaciji: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis - Split. Trajekti plove redovito.

ZAGREB - Na Jadranu umjereno i znatno oblačno ponegdje s kišom, osobito u Dalmaciji moguće i obilnijom te praćenom grmljavinom. U unutrašnjosti pretežno oblačno mjestimice s kišom koja se može smrzavati na tlu ili slabim snijegom, uglavnom u Gorskome kotaru, Lici i Posavini. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a drugdje još umjereno i jako jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura između -2 i 2, a na Jadranu od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xpp/xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙