FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: vjerni pas stražari na vlasnikovu grobu

Autor: dhai
PEKING, 21. studenog 2011. (Hina) - Jedan pas mješanac u Kini, koji je bio jedini pratitelj lokalnoga 68-godišnjeg samca, odbio ga je napustiti čak i nakon njegove smrti, izvijestila je u ponedjeljak britanska TV mreža Sky News.

Lao Pan (68) umro je početkom ovoga mjeseca u selu Panjiatunu u blizini grada Qingdaoa u pokrajini Shandong.

Njegov žuti pas nestao je iz stana kada su iznosili pokojnika, a kasnije je pronađen na njegovu grobu, odbijajući ga napustiti čak i nakon sedam dana bez hrane.

Vidjevši da je pas bez hrane, mještani su ga pokušali odnijeti natrag u selo, dajući mu nešto hrane. Pas je pojeo hranu i vratio se na groblje.

Sada mu mještani redovito nose hranu i vodu, a toliko su dirnuti njegovom vjernošću da mu planiraju izgraditi pseću kućicu u blizini vlasnikova groba.

Sky News navodi da priča podsjeća na Greyfriar Bobbya iz Edinburgha, terijera koji je proveo 14 godina uz grob svoga gospodara u 19. stoljeću. On je sada ovjekovječen s brončanom skulpturom u gradu i ima svoje web stranice. Bobby je pripadao Johnu Grayu, policajcu iz Edinburgha. Bile su mu dvije godine kada je Gray umro od tuberkuloze 1858. i pokopan je na groblju Greyfriars Kirkyard. Pas je proveo ostatak života sjedeći na grobu svoga gospodara, a brigu o njemu vodili su dobrohotni građani.

(Hina) xdh ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙