FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Egipat: stotine prosvjednika i dalje na Tahriru

Autor: vrad
KAIRO, 20. studenoga 2011. (Hina/AFP) - Više stotina Egipćana okupilo se u nedjelju na središnjem trgu Tahriru u Kairu, a nakon žestokih sukoba policije i prosvjednika u subotu i danas je bilo sporadičnih sukoba u blizini ministarstva unutarnjih poslova, smještenog nedaleko od tog trga koji je postao simbol egipatske revolucije.

Specijalna policija rastjerivala je prosvjednike suzavcem, dok su deseci prosvjednika postavljali barikade na prilazima zgradi ministarstva.

U improviziranim bolnicama u džamijama na prilazima trgu Tahriru nekoliko je prosvjednika zatražilo liječničku pomoć zbog udisanja suzavca i zbog ozljeda zadobivenih gumenim mecima i sačmom.

Skupine prosvjednika izvikivale su slogane protiv vojne vlasti, tražeći odlazak maršala Huseina Tantavija, predsjednika Vrhovnog vijeća oružanih snaga koji vodi zemlju nakon odlaska predsjednika Hosnija Mubaraka, svrgnutog u narodnoj pobuni u veljači.

"Vijeće oružanih snaga nastavlja Mubarakovu politiku, ništa se nije promijenilo nakon revolucije", rekao je Haled (29), postavljajući šator na trgu.

U sinoćnjim sukobima u Kairu i Aleksandriji dvije su osobe poginule, a oko 700 ih je ozlijeđeno, među kojima neke teško.

Prvi parlamentarni izbori od Mubarakova pada trebaju se održati 28. studenog.

(Hina) xvrad ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙