FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici slovačkog P.E.N.-a posjetili Našice

Autor: nhec
NAŠICE, 17. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsku narodnu knjižnicu i čitaonicu Našice, središnju knjižnicu Slovaka u Hrvatskoj danas su posjetili predstavnici slovačkog P.E.N.-a te tom prigodnom darovali knjige za slovački odjel knjižnice.

Slovački P.E.N. predstavio je njegov predsjednik Gustav Murin, a goste su s radom knjižnice i slovačke nacionalne manjine na našičkom području upoznali ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Blaža Pavlović-Radmanović, voditeljica Središnje knjižnice Slovaka Ružica Vinčak, predsjednik Saveza Slovaka Andrej Kuric, ravnateljica Slovačkog centra za kulturu Našice Sandra Kralj i predstavnica Matice slovačke Našice Ana Kuric.

Slovački P.E.N.-ovci stigli su u posjet pripadnicima slovačke nacionalne manjine koja živi u Hrvatskoj u sklopu projekta "Nosimo vam riječ" koji provode u svim zemljama u kojima žive Slovaci.

Na kraju susreta dogovorena je suradnja Središnje knjižnice Slovaka i slovačkog P.E.N.-a koja će obuhvaćati razmjenu knjiga i pomoć u popunjavanju slovačkog knjižnog fonda u Našicama te organizaciju gostovanja slovačkih književnika u Hrvatskoj.

Predstavnici slovačkog P.E.N.-a sutra će posjetiti Zagreb gdje će biti predstavljen hrvatski prijevod knjige Gustava Murina "Kako je malen ovaj svijet".

(Hina) xnhec ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙