FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imenovano 7 članova NO Hajduka

Autor: imli
SPLIT, 17. studenog 2011. (Hina) - Splitsko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici jednoglasnom potporom svih 18 nazočnih vijećnika prihvatilo prijedlog udruge "Naš Hajduk" o imenovanju sedam članova Nadzornog odbora Hajduka, koje su članovi te udruge izabrali izravnim i dopisnim glasovanjem 5. studenoga ove godine. Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj da navijači biraju nadzorno tijelo nekog sportskog kolektiva.

Grad Split je većinski vlasnik Hajduka, a za članove Hajdukovog Nadzornog odbora, na temelju glasovanja udruge "Naš Hajduk", imenovani su Josip Paladino, Šime Luketin, Branka Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković i Ante Majić. Preostalu dvojicu članova Nadzornog odbora izabrat će mali dioničari Hajduka na Skuptšini kluba zakazanoj za 22. studenoga.

Prije glasovanja članovina Gradskog vijeća je podneseno izvješće o rezultatima glasovanja. Rečeno je da je od 8307 članova udruge "Naš Hajduk" glasovalo njih 3704, ili 49 posto.

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković je istaknula da su svi glasački listići bili "skenirani" radi spriječavanja krivotvorenja.

Vijećnik SDP-a Ivo Baltasar je izrazio razočarenje malim brojem glasača udruge "Naš Hajduk", kazavši da je očekivao da će se u tu udrugu učlaniti više Hajdukovih navijača.

"Od sedam novoizabranih članova Nadzornog odbora Hajduka, koji jesu respektabilna imena, njih četiri žive u Zagrebu, a to je nama koji živimo u Splitu poruka kako su ljudi koji žive u Zagrebu više zainteresirani za Hajduk od nas u Splitu", kazao je Baltasar.

(Hina) xpgas yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙