FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prigodna poštanska marka "20. obljetnica stradanja Vukovara"

Autor: agrb
ZAGREB, 16. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska pošta pustit će 18. studenog u optjecaj poštansku marku "20. obljetnica stradanja Vukovara", s motivom ratom uništenih pročelja u Ulici Nikole Tesle u Vukovar, a njezin autor je zagrebački dizajner Danijel Popović.

Nominalna vrijednost marke, tiskane u 300 tisuća primjeraka, je 3,10 kuna, a izdana je i prigodna omotnica prvog dana, priopćila je danas Hrvatska pošta. U poštanskom uredu 10101 Zagreb žig prvoga dana bit će u uporabi 18. i 19. studenog.

Vukovar je već nekoliko puta bio tema i motiv hrvatskih poštanskih maraka, dvaput na redovitim markama u seriji "Hrvatski gradovi", 1992. i 2001. godine, te 1997. na prigodnoj poštanskoj marki kojom je Hrvatska pošta pridonijela obilježavanju poslijeratnog povijesnog vlaka iz Zagreba za Vukovar. Prije deset godina tiskana je i dopisnica "Vukovar".

I ova je poštanska marka svjedok jednog vremena, kao što su i sve poštanske marke RH važan dio društvenog, kulturnog i političkog identiteta Republike Hrvatske, stoji u obavijesti Hrvatske pošte.

Poštanska marka posvećena Vukovaru predstavit će se u tom gradu 17. studenog, u Hrvatskom domu.

(Hina) xpp/xagrb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙