FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS protiv koncesije na autoceste

Autor: dmar
ZAGREB, 15. studenog 2011. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) osudila je danas najavu Radimira Čačića da bi, u slučaju izborne pobjede, Hrvatske autoceste (HAC) dao u koncesiju mirovinskim fondovima.

Čačić bi štednju hrvatskih građana za dostojanstvenu starost potrošio na smanjenje rizika države u upravljanju autocestama, što uistinu zabrinjava, kaže se u priopćenju HUS-a.

Činjenica da je riječ o izjavi danoj u predizbornom razdoblju, kada se političari na razne načine žele biračima prikazati u boljem svjetlu, dodatno naglašava zabrinutost i postavlja pitanje što će uslijediti nakon izbora, odnosno kakve će poteze političari povlačiti kada odbace predizborne maske.

HUS-ov Sindikat radnika hrvatskih cesta i autocesta protivi se toj najavi smatrajući je lošom s aspekta očuvanja razine prava radnika i zaštite interesa obveznika mirovinskog osiguranja, te lošom za održivost poslovanja HAC-a.

U toj najavi najviše pogađa "bolna spoznaja da je raspolaganje tuđim novcem ipak najsnažniji motivator pretedenata na ministarske fotelje", stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙