FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ddad
ZAGREB, 14. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 12,30 sati :

ZAGREB - Praćeni tamburašima i odjeveni u tradicionalne slavonske nošnje predstavnici HDSSB-a, predvođeni predsjednikom stranke i nositeljem izbornih lista Vladimirom Šišljagićem, predali su danas nešto iza 11 sati Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijske liste za četvrtu i petu izbornu jedinicu gdje će se natjecati za ulazak u novi sastav Hrvatskog sabora. Nakon brojnih zapreka, političkih pritisaka i svega što se događalo zadnjih dana vezano za HDSSB, odnosno Branimira Glavaša, danas smo predali liste za četvrtu i petu izbornu jedinicu na kojima se nalaze vrijedni i pošteni ljudi, koji su prepoznati pravi borci za prosperitet ne samo Slavonije i Baranje nego i Hrvatske, izjavio je novinarima predsjednik HDSSB-a i nositelj lista Vladimir Šišljagić. Očekuje da će ta stranka dobiti veći broj zastupnika (od dosadašnja četiri), no o tome, dodao je, mišljenje trebaju dati građani. Šišljagić je rekao da sin Branimira Glavaša nije na listi, istaknuvši kako su se puno puta u medijima mogle pročitati razne "obmane, podvale i spletke" koje nemaju veze s istinom i događanjima u HDSSB-u".

ZAGREB - Tatjana Holjevac danas je predstavila Zagrebačku nezavisnu listu (ZNL) s kojom će na predstojećim parlamentarnim izborima izaći u četiri izborne jedinice. Na izbore, kako je rekla, idu sami, a ona je nositeljica lista u sve četiri izborne jedinice u kojima se natječu - prvoj, drugoj, šestoj i sedmoj. Ne navodeći konkretna imena osoba s lista, Holjevac je samo napomenula kako je riječ o gospodarstvenicima, stručnjacima i znanstvenicima koji žele "svoje znanje staviti u funkciju hrvatskog gospodarstva". "Zalažemo se za pravo na rad, sigurnost, dostojanstvo i budućnost", poručila je Holjevac. Po njezinim riječima, Hrvatska bi prije ulaska u EU svakako morala zaštiti svoja prirodna bogatstva. Zbog postojećeg izbornog zakona, kako je kazala, lokalni interesi nisu dovoljno zastupljeni na nacionalnoj razini. To posebno vrijedi za Zagreb, koji, kako je rekla, čini trećinu Hrvatske i u mnogome je 'zamašnjak' za cijelu Hrvatsku.

POPOVAČA - Završava epidemija u Osnovnoj školi Popovača, koja je buknula prošli tjedan, a njezin uzrok je noro virus, priopćio je danas Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. Izvor epidemije nije točno utvrđen, a moguće je da su to bolesni učenici i kliconoše koji su boravkom kontaktom proširili virus s osobe na osobu. Drugi najvjerojatniji put prijenosa je kontaminirani obrok, poslužen u srijedu, 9. studenog, dan prije zaraze. Kako za mikrobiološku analizu nije preostalo uzoraka tog obroka, noro virus nije potvrđen u hrani, već se ispitivanjem i epidemiološkim anketiranjem oboljelih zaključilo da je kontaminirana hrana najvjerojatniji mogući put prijenosa u toj epidemiji. S obzirom da su u školi poduzete mjere čišćenja, pranja i dezinfekcije, uz stalni zdravstveni nadzor epidemiologa i sanitarne inspekcije o kontroli provođenja istih, ne očekuje se ponovno izbijanje bolesti. U 16 razrednih odjela od 360 učenika danas je na nastavi prisutno 311 učenika.

OSIJEK - Službenici osječko-baranjske Policijske uprave su u povodu Martinja od 11. do 13. studenog proveli pojačane mjere nadzora prometa tijekom kojih su zatečena 63 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi, a najveću od 2,91 promila imao je 39-godišnji biciklist. Do sada je 18. puta evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja od čega se devet prekršaja odnosi na upravljanje biciklom ili mopedom u alkoholiziranom stanju. Tijekom provođenja pojačanih mjera osam osoba je smješteno u službene policijske prostorije do otrježnjenja, zbog mogućnosti nastavka činjenja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Od 63 alkoholizirana vozača njih po 16 je bilo u dobnim skupinama od 18 do 24, odnosno 25 do 30 godina starosti.

(Hina) xdd ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙