FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za ponedjeljak, 14. studenoga

Autor: uand
ZAGREB, 14. studenoga 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 14. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Rok za predaju u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) prijedloga kandidacijskih lista za parlamentarne izbore, koji će se održati 4. prosinca, istječe danas u ponoć, a Hina će pratiti predaju kandidacijskih lista u DIP-u. Kandidacijske liste danas će, uz ostale, predati HDZ, Kukuriku koalicija te još nekoliko stranaka i neovisnih lista. Zaključno s nedjeljom, 13. studenoga, DIP je zaprimio ukupno 143 prijedloga liste kandidata, od kojih 138 stranačkih lista (92 samostalne liste, 46 koalicijskih lista) i 5 neovisnih prijedloga lista kandidata, dok je za XII. izbornu jedinicu zaprimio ukupno 36 prijedloga kandidata.

ZAGREB - Predsjednica Švicarske Micheline Calmy-Rey boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj, što će biti prvi put da neki šef Švicarske Konfederacije službeno boravi u Hrvatskoj. Posjetom Calmy-Rey, koja u Hrvatsku stiže na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, bit će simbolično obilježena dvadeseta godišnjica uspostave službenih odnosa između dviju država. Josipović i Calmy-Rey razgovarat će u Uredu predsjednika o bilateralnim odnosima, skorom pristupanju Hrvatske EU-u, daljnjoj suradnji Hrvatske i Švicarske te situaciji u jugoistočnoj Europi. Osim sa svojim domaćinom Josipovićem, švicarska predsjednica razgovarat će i s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem te potpredsjednikom vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem. (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 11 sati svečani doček, u 12,15 sati izjave predjednika Josipovića i predsjednice Micheline Calmy-Rey).

ZAGREB - Regionalna konferencija za Jugoistočnu Europu, "Zajedno za LGBT ravnopravnost na radnom mjestu" sa svrhom razmjene dobrih iskustava i politika demokratskih sindikata u Jugoistočnoj Europi u suradnji s nevladinim organizacijama želi osnažiti informiranost LGBT osoba o njihovim pravima na tržištu rada te ih ohrabriti za učlanjivanje u sindikate. Također i osvijestiti sindikaliste o potrebi promicanja ravnopravnosti i suzbijanja diskriminacije na radnom mjestu na svim osnovama, a osobito LGBT radnika (10 sati, Krešimirov trg 2/IV., dvorana 427).

ZAGREB - Promocija knjige novinara Davora Runtića "Bitka za Vukovar" (18 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙