FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen dan grada Belog Manastira; izgred na svečanoj sjednici

Autor: ivuc
BELI MANASTIR, 11. studenog 2011.(Hina) - Dan grada Belog Manastira i blagdan gradskog zaštitnika sv. Martina obilježen je danas svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj se dogodio izgred u kojem su dvojica nazočnih verbalno napala počasnog građanina Vladimira Šeksa.

Gradonačelnik Ivan Doboš istaknuo je kako je ove godine završila prva faza obnove središnjeg gradskoga trga, otvoreni su novi proizvodni pogoni u gradskoj poslovnoj zoni, obnovljena kanalska mreža u prigradskim naseljima, a uz pomoć "Hrvatskih voda" proširena je gradska kanalizacijska mreža.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i počasni građanin Belog Manastira Vladimir Šeks čestitao je gradskoj upravi na uzornu vođenju grada u zadnjih godinu dana te provedbi infrastrukturnih projekata koji pridonose poboljšanju kvalitete života građana. Ocijenio je kako se skorašnjim potpisivanjem pristupnog ugovora s Europskom unijom ostvaruje strateški cilj povratka Hrvatske u zajednicu slobodnih europskih naroda i država, a da samo o sposobnostima ovdašnjih ljudi ovisi koliko se novca iz europskih fondova može privući za prevladavanje gospodarskih i socijalnih teškoća.

Na početku Šeksova obraćanja dogodio se izgred kad je jedan od građana ustao sa svoga mjesta te glasno poručio Šeksu kako neće govoriti u ovoj vijećnici i da je sramota ovoga grada, nakon čega je u pratnji osiguranja izveden iz vijećnice. Na kraju Šeksova izlaganja sa svoga mjesta ustao je još jedan građanih te povikao kako Šeksu želi vratiti stranačku iskaznicu HDZ-a te, kako je rekao, zaduženu opremu iz crnih fondova, pa je također izveden iz vijećnice.

Šeks je ocijenio kako ti ispadi pokazuju da se i ovakav svečani događaj pokušava upropastiti, a da se takvim nerazumnim i neodgovornim ponašanjem može stvoriti loša slika o Belom Manastiru i Osječko-baranjskoj županiji.

Sjednica je nastavljena uručivanjem gradskih javnih priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama, a u sklopu obilježavanja dana grada položeni su vijenci kod središnjeg križa na belomanstirskom katoličkom groblju te služena sveta misa u crkvi sv. Martina.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙