FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNICEF na gala večeri prikupio 264.700 kuna za djecu s teškoćama u razvoju

Autor: nkot
ZAGREB, 11. studenog 2011. (Hina) - U sklopu UNICEF-ove akcije "Prve tri su još važnije" sinoć je na UNICEF-ovoj gala "Večeri dobrih djela" u Muzeju Mimara prikupljeno 264.700 kuna za pomoć djeci s teškoćama u razvoju.

Iz UNICEF-a je danas priopćeno kako je na večeri, održanoj pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, uz bogat zabavni program organizirana tradicionalna Aukcija jedinstvenih iskustava, tijekom koje su uzvanici i gosti večeri licitirali za neko od ponuđenih iskustava. Prikupljenim novcem kani se izgraditi bolja društvena podrška za djecu s teškoćama u razvoju.

Jedno od 'jedinstvenih iskustava' ponudio je zagrebački hokejaški klub Medveščak, za koje su UNICEF-ovi prijatelji i uzvanici licitirali za čast da odabrana osoba svečanim bacanjem paka označi početak utakmice koja će se u sklopu spektakla Arena Ice Fever u siječnju iduće godine održati u Areni Zagreb.

Ovom licitacijom ta čast pripast će onoj osobi koju odredi tvrtka DIGITEL Komunikacije, koja je donirala najviše novca za podršku ovoj UNICEF-ovoj akciji, odnosno 20.000 kuna. Licitirano iskustvo uključuje i dvije VIP ulaznice za svih sedam utakmica. Početna vrijednost iskustva i licitacije bila je 5000 kuna.

Tu čast do sada su imali istaknuti hrvatski sportaši i sportašice - tenisači Mario Ančić i Marin Čilić, gimnastičar Mario Možnik, zlatni veslački četverac, proslavljeni hrvatski vaterpolski reprezentativac Petar Muslim, vratar Dinama Ivan Kelava te brojni drugi, uz svjetsku hokejsku legendu Stevea Gatzosa.

Kapetan Medveščaka Alana Letang, koji je već dvije godine sportski glasnogovornik UNICEF-ove kampanje "Stop nasilju među djecom", tom je prilikom izrazio zadovoljstvo prikupljenim iznosom, kao i time što će novac otići onima kojima je potreban, u ovom slučaju djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. Zadovoljan je i postignutom cijenom za ponuđeno Medveščakovo iskustvo, uvjeren da odabranoj osobi, koja će označiti početak spomenute utakmice, neće biti svejedno kada čuje pljesak kojim će ga za nesebičnu donaciju nagraditi navijači.

I njegov suigrač Joel Prpic izrazio je nadu da će prikupljeni novac barem malo olakšati život djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima, ističući kako je lijepo znati da se čini nešto za stvaranje boljeg društva za djecu.

Na licitaciji su bila ponuđena i 'jedinstvena iskustva' poput posjeta UNICEF-ovim programima u Africi, odlazak na Olimpijske igre u Londonu i posjet kući u kojoj su smješteni hrvatski sportaši, te epizodna uloga u jednoj domaćoj sapunici.

Kupnjom ulaznica i licitacijom, te humanitarnim donacijama tijekom večere je ukupno prikupljeno 264.700 kuna, a cijela svota namijenjena je UNICEF-ovoj akciji "Prve tri su još važnije".

(Hina) xpp xtr/xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙