FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Život" Keitha Richardsa od sada i na hrvatskom

Autor: nles
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Nimalo klasična priča o odrastanju, borbi za uspjeh, slavi i njezinim posljedicama ispripovijedana kroz autobiografiju "Život" legendarnog Keitha Richardsa predstavljena je danas u Zagrebu na Interliberu.

Knjiga u izdanju "Profila" na više od 600 stranica opisuje neke od najslavnijih - što svijetlih što mračnih - trenutaka u karijeri slavnih Rolling Stonesa, te iznosi jedinstvenu Richardsovu životnu i rockersku filozofiju.

U njoj Richards bez skrupula i zadrške govori o svojim danima na kokainu i heroinu, ženama, odnosu s Mickom Jaggerom i brojnim velikanima rock‘n’rolla koji su prošli kroz njegov život.

Urednik knjige Stjepan Ravić ističe kako je Richardsov "Život" sve samo ne obična autobiografija. Slavni gitarist, osim što nam na najiskreniji način predočuje svoje odrastanje i detalje iz privatnog života, u knjizi se bavi dvjema velikim temama - ovisnošću o drogama i klasičnom biografijom svog rock benda Rolling Stonesa.

Kritičar Hrvoje Horvat pohvalio je detaljan i sugestivan način na koji Richards opisuje svoju životnu priču te je posebno značajnim ocijenio što nam ona na lijep način daje prikaz šire slike vremena u kojem su djelovali Rolling Stonesi. "Ovo je jedan od ključnih iskaza iz prve ruke jednog od najvećih autora rock'n'rolla", rekao je Horvat ocijenivši da se radi o epohalnom tekstu, vrhunski napisanom.

Kritičar Zlatko Gall impresivnim je ocijenio što se na svakoj stranici te zabavne i autentične knjige, koja se čita kao najuzbudljiviji triler, otkriva gomila zanimljivih detalja. "Podnaslov ove veličanstvene autobiografije komotno bi mogao biti 'Sex, Drugs and Rock n Roll'", rekao je Gall, "pri čemu rock 'n' roll ipak zauzima većinu od 90 posto, a seks i droge tek ostatak". "Iz Richardsovog teksta naprosto izvire istinska strast prema glazbi koju toliko obožava", dodao je.

Knjiga je svjetski bestseler, prodan u više od milijun primjeraka, a dobila je nekoliko književnih nagrada i priznanja.

Autori hrvatskog prijevoda, koji su posebno pohvalili večerašnji predstavljači, su Tomislav Balenović i Mirna Vilišić.

(Hina) xln ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙