FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bebić primio u nastupni posjet talijansku veleposlanicu

Autor: ista
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u četvrtak u nastupni posjet veleposlanicu Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Emanuelu D'Alessandro koja je izrazila zadovoljstvo što u Zagreb stiže u razdoblju bogatom događajima s obzirom na utvrđeni datum pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, nakon čega će uslijediti također zanimljivo razdoblje zajedničkog rada Hrvatske i Italije u okviru EU-a, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Bebić i D'Alessandro su razgovarali o jačanju gospodarske suradnje te uspostavi bolje komunikacija između južnih regija dviju zemalja. Hrvatska je, kazao je Bebić, zainteresirana i za suradnju s Italijom na području energetike i u očuvanju biološke raznolikosti i održivosti Jadrana.

Prema priopćenju, predsjednik Sabora i talijanska veleposlanica su istaknuli značaj parlamentarnih skupina prijateljstva za odnose dviju država kao i važnost zaštite manjina, hrvatske manjine u Italiji kao i talijanske u Hrvatskoj. Predsjednik Sabora je kazao kako je od predsjednika talijanskog Zastupničkog doma Gianfranca Finija dobio uvjeravanja da će Italija pomoći očuvanju jezika, pisma i kulture moliških Hrvata. Ujedno je ukazao na visoku razinu zaštite prava manjina u Hrvatskoj kroz Ustav i zakone. Veleposlanica D'Alessandro je rekla kako je prije dolaska na mandat u Hrvatsku posjetila predstavnike hrvatske manjine u Moliseu, te obećala pomoć ako ustreba.

Hrvatski sabor je u srpnju ove godine, tijekom službenog boravka u Hrvatskoj, posjetio talijanski predsjednik Giorgio Napolitano koji je u Saboru održao govor.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙