FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 10. studenoga

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 10. studenoga koje ćemo popratiti fotografijama:

LEPOGLAVA - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović obići će Kaznionicu u Lepoglavi (11 sati - fotografi, snimatelji i novinari u Kaznionicu trebaju doći do 10,15 sati).

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (14 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uručit će ključeve vozila hitne medicinske pomoći predstavnicima Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Ličko-senjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Zadarske, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije (9 sati, zgrada Grand Auta d.o.o., Ljubljanska avenija 4).

ZAGREB - Bivšem premijeru Ivi Sanaderu će početi suđenje po spojenoj optužnici za ratno profiterstvo u slučaju Hypo i uzimanja provizije od čelnika MOL-a. Riječ je o dvama slučajevima koji su spojeni jučerašnjom odlukom izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda. Spajanje je tražio USKOK zbog ekonomičnosti postupka, a Sanaderova obrana se nije protivila, istaknuvši da su ta dva postupka od početka trebala biti vođena kao jedan. Sanaderu je pred sucem Ivanom Turudićem već počelo suđenje u slučaju uzimanja 3,6 milijuna kuna provizije od austrijske Hypo banke, no zbog nove spojene optužnice postupak će pred istim sudskim vijećem sutra u 9,30 sati formalno početi iznova. USKOK-ova tužiteljica Tamara Laptoš pročitat će optužnicu u kojoj će prva točka biti provizija od Hypo banke, a druga uzimanje 10 milijuna eura provizije od predsjednika uprave mađarske naftne tvrtke MOL-a Zsolta Hernadija u zamjenu za upravljačka prava u Ini. Bivši premijer će se potom očitovati o krivnji koju je već odbacivao u svemu za što ga se tereti (9,30 sati, Županijski sud).

ZAGREB - Hrvatski laburisti - Stranka rada predat će Državnom izbornom povjerenstvu liste kandidata za izbore u Hrvatski sabor. U ime stranke kandidacijske liste će predati predsjednik stranke Dragutin Lesar sa suradnicima i prvima na listama po izbornim jedinicama (12 sati, DIP).

ZAGREB - Predstavnici njemačke aviokompanije Lufthansa na konferenciji za novinare najavit će nove zračne linije za Hrvatska u 2012., a govorit će i o poziciji tvrtke na lokalnom tržištu, strategiji i planovima za 2012. te financijskim rezultatima u prvih devet mjeseci ove godine (11,30 sati, Hotel Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Tamara Šprihal

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙