FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup o Stjepnu Tomaševiću i slomu Bosanskog Kraljevstva

Autor: macu
ZAGREB, 9. studenog 2011. (Hina) - Međunarodni znanstveni skup "Stjepan Tomašević (1461.-1463.) slom srednjovjekovnoga Bosanskog Kraljevstva" održat će se 11. i 12. studenoga u Jajcu u organizaciji Hrvatskog instituta za povijest iz Zagreba i Katoličkoga bogoslovnog fakulteta iz Sarajeva.

S obzirom na to da se u studenome ove godine navršava 550 godina od krunjenja posljednjega bosanskog kralja Stjepana Tomaševića, organizatori su, kako ističu, odlučili obilježiti taj jubilej važan za povijest kako BiH tako i Hrvatske.

Na skupu će 16 znanstvenika iz BiH, Hrvatske, Mađarske i Srbije podastrijeti izlaganja u kojima će analizirati unutarnjopolitičke prilike koje su prethodile i pridonijele nestanku Bosanskoga Kraljevstva, međunarodne okolnosti i odnose između političkih čimbenika u regiji, vladavinu Stjepana Tomaševiča, društvene i gospodarske prilike u Bosni u 15. stoljeću te kulturna gibanja.

Na završetku skupa 12. studenoga popodne svetu misu u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Jajcu predvodit će kardinal Vinko Puljić.

(Hina) xmc ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙