FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Naš Hajduk" izabrala sedam članova Nadzornog odbora kluba

Autor: pgas
SPLIT, 6. studenog 2011. (Hina) - Članovi udruge "Naš Hajduk" glasovanjem su izabrali sedmoricu novih članova Nadzornog odbora tog kluba, što je prvi takav slučaj u Hrvatskoj da navijači biraju upravno tijelo nekog sportskog kolektiva.

U ovom glasovanju, od 37 kandidata za Nadzorni odbor Hajduka najviše su glasova dobili Josip Paladino, Šime Luketin, Branko Ramljak, Vjekoslav Hrabar, Nikola Koceić Bilan, Ljubo Pavasović Visković i Ante Majić, a konačna potvrda njihovog izbora na tu dužnost očekuje se na sjednici splitskog Gradskog vijeća 22. studenog ove godine, pošto je Grad Split većinski vlasnik Hajduka, izvjestili su na konferenciji za novinare u noći na nedjelju dužnosnici udruge "Naš Hajduk" nakon što su prebrojani svi glasački listići.

Članovi udruge "Naš Hajduk" izravno su glasovali u subotu cijeli dan na Poljudu, a proteklih su dana poštom stizali i listići onih članova koji su za Nadzorni odbor Hajduka glasovali dopisno, objašnjeno je.

Glasovala su ukupno 3704 člana udruge, a 324 listića su bila nevažeća. U udrugu "Naš Hajduk" do sada se učlanilo 8307 navijača, od kojih 728 nije imalo pravo glasovanja pošto su maloljetni, rečeno je na konferenciji za novinare.

Nadglednik ovih izbora za članove Hajdukovog Nadzornog odbora Marko Negotić iz Službe za šport splitske Gradske uprave ocijenio je ove izbore uspješnim. "Zadovoljan sam ozbiljnošću organizacije ovog glasovanja koje je proteklo odlično, ne može biti bolje ni na parlamentarnim izborima", rekao je Negotić.

Udruga "Naš Hajduk" utemeljena je ljetos s namjerom da se angažira na novom modelu upravljanja Hajdukom tako da na demokratskim izborima izabere sedam od ukupno devet članova Nadzornog odbora tog kluba.

(Hina) xpg yzt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙