FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatečeno 16 stranaca u ilegalnom prelasku granice

Autor: zdra
VINKOVCI , 5. studenog 2011. (Hina) - U protekla dvadeset i četiri sata, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, u tri slučaja u nezakonitom prelasku državne granice zatečena su i uhićena šesnaestorica stranih državljana, izvjestila je policija.

Oko 11 sati, na cesti između Iloka i Šarengrada zatečen je i uhićen državljanin Indije, dok su u 17,15 i 19,50 sati u polju, južno od međunarodnog željezničkog graničnog prijelaza u Tovarniku, zatečena i uhićena ukupno 15-orica državljana Afganistana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je pokrenut postupak njihovog povratka u Republiku Srbiju iz koje su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu.

Po policijskim podatcima u deset mjeseci ove godine u nezakonitu prelasku državne granice u Vukovarsko-srijemskoj županiji zatečena su i uhićena 934 strana državljanina ili čak 310 posto više nego u istom razdoblju u 2010., kad je zatečeno i uhićeno 228 stranaca.

Od ukupnog broja zatečenih i uhićenih stranaca, 585 je državljana Afganistana, 180 Pakistana te po 27 Izraela (s područja palestinske samouprave) i Irana. Među zatečenim i uhićenim strancima nalaze se i državljani Tunisa, Albanije, Kosova, Gruzije, Iraka, Maroka, Srbije, Makedonije, BiH, Turske, Libije, Sudana, Somalije, Francuske, Mianmara, Alžira, Moldove, Eritrerije, Indije i Nepala.

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙