FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nepovoljne biometeorološke prilike od 5. do 8. studenog

Autor: ista
ZAGREB, 4. studenog 2011. (Hina) - Hrvatsku tijekom sljedeća četiri dana očekuju nepovoljne biometeorološke prilike koje kod meteoropata mogu izazvati umor, glavobolju i manjak energije, a pojačane će biti i tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Biometeorološke prilike sutra će biti nepovoljne zbog čega će se meteoropati žaliti na umor, razdražljivost i glavobolju, a noću na poteškoće sa snom. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a nepovoljan vremenski utjecaj pojačat će tegobe od kojih pate reumatičari, astmatičari i srčani bolesnici.

Premještanje frontalnog sustava preko naših krajeva u nedjelju, 6. studenog, uzrokovat će nepovoljne biometeorološke prilike, što kod meteoropata i kroničnih bolesnika može izazvati umor, slabije raspoloženje i manjak energije. Zbog nepovoljnih vremenskih utjecaja, pojačane će biti i tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici.

U ponedjeljak, 7. studenog nastavit će se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika koje kod meteoropata mogu izazvati glavobolju, razdražljivost, umor i slabiju koncentraciju, a tegobe uzrokovane vremenom imat će i kronični bolesnici.

Biometeorološke prilike bit će nepovoljne i u utorak, 8. studenog, ali će u unutrašnjosti nepovoljan vremenski utjecaj biti nešto slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane. Na Jadranu su i dalje moguće tegobe uzrokovane vremenom, poput glavobolje, razdražljivosti, slabije koncentracije i umora.

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

(Hina) xpp/xjjur yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙