FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 4. studenoga

Autor: nbrc
ZAGREB, 4. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 4. studenoga.

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske (SNH) najavio je provedbu referenduma o štrajku zbog višegodišnjeg odbijanja predstavnika novinskih izdavača da sklope kolektivni ugovor kojim bi se uredio minimum radnih i materijalnih prava zaposlenih u medijima. SNH je pozvao članstvo i ostale zaposlenike u medijskim kućama na izjašnjavanje o štrajku budući da niti nakon osam godina pregovaranja s HUP-ovom Udrugom novinskih izdavača nije postignut dogovor o nacionalnom kolektivnom ugovoru za novinare i radnike sektora tiskarske, izdavačke i medijske djelatnosti. Referendum o štrajku počinje u 10 sati u svim podružnicama SNH-a, a trajat će nekoliko dana.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora organizira stručno-znanstveni sastanak "Zdravstveni i lječilišni turizam Hrvatske". Uz Komoru, organizatori skupa na kojem će biti riječi o mogućnostima razvoja zdravstvenog i lječilišnog turizma u Hrvatskoj, su Hrvatski liječnički zbor i Akademija medicinskih znanosti Hrvatske (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Župan Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić sastat će se s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, a tema sastanka je prometni kolaps nastao zatvaranjem za promet mosta Mokrice na dionici državne ceste D1. Zbog sanacije tog mosta zatvorena je dionica državne ceste Gubaševo - čvor Zaprešić. Župan će, kako se najavljuje, zatražiti postavljanje pontonskog mosta preko rijeke Krapine, jer je stari most onesposobljen za promet zbog sanacije. Hrvatske ceste prethodno su objavile da je most zbog dotajalosti vrlo opasan za promet. Iz Krapinsko-zagorske županije su najavili da će župan nakon sastanka s čelnicima Hrvatskih cesta dati izjavu za novinare (početak sastanka u 11 sati, sjedište Hrvatskih cesta, Vončinina 3).

ZAGREB - Vrijednost radova koje su izvele tvrtke s pet i više zaposlenih u građevinskoj djelatnosti u Hrvatskoj u 2010. godini iznosila je 17,86 milijardi kuna, što je 26,8 posto manje nego 2009. godine, objavio je Državni zavod za statistiku. Građevinske tvrtke s pet i više zaposlenih imale su prošle godine na gradilištima prosječno 55.393 radnika, što je za 14,3 posto manje nego 2009. Ti su radnici odradili 104,6 milijuna radnih sati, a to je 16,4 posto manje nego godinu prije. Prema vrsti građevina, vrijednost izvršenih radova na zgradama u prošloj je godini iznosila 9,32 milijarde kuna, a na ostalim građevinama 8,54 milijarde kuna. Podaci po županijama pokazuju da je najveća vrijednost građevinskih radova u 2010. godini od 3,91 milijardu kuna ostvarena u Gradu Zagrebu.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙