FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 4. studenoga

Autor: dhai
ZAGREB, 3. studenog 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak 4. studenoga.

CANNES - Završni dan summita G20 na kojem se, između ostaloga, razgovara i o problemima euro zone.

BEOGRAD - Istječe rok u kojem Srbija mora Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu (ICJ) predati dopunjenu protutužbu protiv Hrvatske za genocid.

LJUBLJANA - Službeni početak tridesetodnevne kampanje pred prijevremene parlamentarne izbore koji se održavaju 4. prosinca. Bira se 90 zastupnika u parlamentu, a kandidatske liste moraju biti predane do 9. studenoga.

SARAJEVO – Predsjednik Europskog parlamenta Jerzy Buzek boravit će u posjetu BiH.

BEOGRAD – Godišnji summit Srednjoeuropske inicijative (CEI), koji će biti posvećen europskim integracijama i poboljšanju suradnje i konkurentnosti članica CEI-a u vrijeme gospodarske krize.

DEN HAAG - Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj u petak poslijepodne izjasnit će se o krivnji po izmjeni treće optužnice za nepoštovanje Haaškoga suda zbog otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka. ICTY je Šešelja po prvim dvjema optužnicama osudio na 15 i 18 mjeseci zatvora zbog otkrivanja identiteta svjedoka s njegova glavnog suđenja za ratne zločine u knjigama koje je objavio tijekom boravka u haaškom pritvoru. Treću je optužnicu zaradio zbog objavljivanja na internetu identiteta svjedoka iz prvih dviju optužnica, a izmjena se odnosi na jednu dodatnu knjigu u kojoj je otkrio identitet svjedoka.

ATENA - Najavljeno je glasovanje o povjerenju grčkoj vladi.

Dežurni:

Noć: Gordana Gojak

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: +38514808645

Fax: +38514808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙