FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera drame "Tri sestre" u riječkom HNK

Autor: dsil
RIJEKA, 3. studenog 2011.(Hina) - Ansambl Drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke večerašnjom premijerom drame Antona Pavloviča Čehova "Tri sestre" u režiji gosta iz Slovenije Eduarda Milera, otvorio je ovogodišnju kazališnu sezonu.

U ulogama triju sestara nastupile su Tanja Smoje, Olga Pakalović i Jelena Lopatić, a uz njih i Jasmin Mekić, Andreja Blagojević, Alen Liverić te drugi članovi riječke Drame. Scenograf je Branko Hojnik, kostimografkinja Sandra Dekanić, a svjetlo je oblikovao Deni Šesnić.

Drama "Tri sestre" je napisana 1900. godine a govori o nemogućnosti ispunjenja sebe, svojih želja te nemogućnosti mijenjanja svijeta oko sebe.

U središtu drame su sestre koje žive u provincijskom gradu a žude za povratkom u Moskvu gdje su se rodile i provele djetinjstvo ali nisu u stanju ostvariti tu svoju želju. Odlazak u Moskvu se ovdje pojavljuje kao simbol drugačijeg života koji je stalno jednako nedostupan.

Kako je u najavi premijere kazala dramaturginja predstave Žanina Mirčevska, Čehov je dramu napisao samo 17 godina prije Oktobarske revolucije koja je promijenila svijet, pa se u komadu, iako on oslikava letargiju i beznađe i još se ne zna da dolaze promjene, one intuitivno osjećaju. Ocijenila je da su u tome "Tri sestre" danas vrlo aktualan tekst.

(Hina) xdsil ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙