FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EP Šah: Hrvatska bolja od Škotske

Autor: rsal
ZAGREB, 3. studenog 2011. (Hina) - U prvom kolu 18. Europskog momčadskog prvenstva u Porto Carrasu na kojem sudjeluju reprezentacije 38 zemalja hrvatska muška reprezentacija je pobijedila Škotsku s 3:1.

Za prva dva meč-boda zaslužni su Hrvoje Stević i Ante Brkić, koji su uvjerljivo nadigrali svoje suparnike, dok Ivan Šarić i Mladen Palac nisu uspjeli postići više od remija.

U prvom kolu natjecanja šahistica na kojem sudjeluju reprezentacije 28 zemalja Hrvatska je izgubila od Poljske s 3:1. Hrvatska, koja je rangirana tek kao 19. ekipa Staroga kontinenta, nije imala nikakve šanse protiv petih nositeljica prvenstva, koje u prosjeku imaju više od 130 rejting-bodova. Pravi pothvat napravila je velemajstorica Mirjana Medić, koja je crnim figurama svladala Joannu Majdan-Gajewsku. Valentina Golubenko, Borka Frančišković i Kristina Šarić nisu uspjele pružiti jači otpor svojim renomiranijim suparnicama.

Pojedinačni rezultati hrvatskih selekcija:

ŠKOTSKA - HRVATSKA (m) 1:3 (Tate Stević 0:1, Morrison-Šarić remi, Muir-Palac remi, Roberts-Brkić 0:1).

POLJSKA - HRVATSKA (ž) 3:1 (Socko-Golubenko 1:0, Zawadska-Frančišković 1:0, Majdan Gajewska-Medić 0:1, Szczepkowska Horowska-Šarić 1:0).

(Hina) xvkov yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙