FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor s rabinom Schneierom

Autor: ista
ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor primila je u srijedu u Banskim dvorima predsjednika Zaklade "Apel savijesti" rabina Arthura Schneiera, te mu čestitala na visokom odlikovanju Republike Hrvatske i zahvalila na svemu što čini u potpori Republici Hrvatskoj te u uklanjanju predrasuda i širenju tolerancije i dijaloga među narodima, priopćeno je iz hrvatske vlade.

"Cijenim sve što radite na uspostavljanju mira i stabilnosti", rekla je premijerka Kosor.

Predsjednica hrvatske vlada upoznala je rabina Schneiera i s najvišim standardima u zaštiti prava manjina u Hrvatskoj te sa Zakonom o suzbijanju diskriminacije. Također je naglasila kako hrvatski obrazovni sustav podučava o holokaustu, što je od izuzetne važnosti za demokratsku budućnost zemlje.

Rabin Schneier istaknuo je da je jedan od razloga ustrajnog rada Zaklade taj da se povijest ne zaboravi i ne ponovi. Čestitao je predsjednici vlade na njezinoj regionalnoj politici promicanja mira i stabilnosti, te istaknuo njezinu ulogu u završetku pregovora s Europskom unijom, prema priopćenju. Rabin Schneier je predsjednici vlade zaželio da uspješno nastavi raditi na promicanju europskih vrijednosti u jugoistočnoj Europi, stoji na kraju priopćenja.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović odlikovao je u srijedu američkog rabina Arthura Schneiera Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i danicom za osobite i iznimne zasluge u promicanju međuvjerske i međunacionalne tolerancije i pomirenja kao zaloga trajnog mira na području raspale jugoslavenske državne zajednice.

Rabin Schneier predsjednik je zaklade "Apel savijesti", koju je osnovao 1965. kao međureligijsku udrugu poslovnih i vjerskih čelnika za promicanje mira, tolerancije i razrješenja konflikta. Smatrajući slobodu, demokraciju i ljudska prava temeljnim vrijednostima koje narodima svijeta daju najbolju nadu za mir, sigurnost i prosperitet, zaklada poziva vjerske čelnike diljem svijeta da se odreknu terorizma, pomognu u zaustavljanju nasilja i promicanju tolerancije.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙