FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Puli ispitivanje posade potonule ribarice, u Rijeci pregled broda "Joerg N"

Autor: mcur
ZAGREB, 2. studenog 2011. (Hina) - U Lučkoj kapetaniji Pula danas će početi ispitivanje zapovjednika ribarskog broda "Golub" Rade Palaškova (1944.) sa prebivalištem u Labinu u pratnji odvjetnika te ostalih članova posade ribarice koja je jučer u 1,40 sati potonula oko pet nautičkih milja jugozapadno od Pule, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Inspektori Lučke kapetanije Rijeka danas će u Rijeci obaviti inspekcijski pregled opreme i uređaja broda "Joerg N", nakon što su jučer ispitali zapovjednika i drugog časnika palube.

Uvidom u radarsku snimku VTS centra u Rijeci, u kojem se od 0 do 24 sata obavlja nadzor pomorskog prometa, utvrđeno je da je ribarski brod "Golub", luke upisa Zadar, dužine 22,5 metara potonuo nakon što ga je udario brod "Joerg N", dužine 90 metara, malteške zastave.

Po nalogu pulske lučke kapetanije, jutros je pomorska policija obišla mjesto te pomorske nesreće s obzirom na to da je u ribarici ostalo oko 400 litara dizel goriva. Mreže plivarice i dalje su na morskoj površini, a onečišćenja mora nema.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙