FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od 29. do 31. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za razdoblje od subote, 29. listopada do ponedjeljka, 31. listopada:

Subota, 29. listopada:

----------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će grupe građana na kavu (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

RIJEKA - U Brodogradilištu 3. maj u more će biti porinut tanker za prijevoz kemikalija, nafte i naftnih prerađevina, koji se u tom brodogradilištu gradi za Uljanik plovidbu d.d. iz Pule. Nakon porinuća na navoz će biti položena kobilica za gradnju tankera za prijevoz asfalta za švedsku tvrtku Wisby Tankers (11 sati).

RIJEKA - Riječka filharmonija će prvim svečanim koncertom u ovoj sezoni, u sklopu glazbeno-scenske manifestacije Zajčevi dani, obilježiti svoju desetu obljetnicu. Izvedbom će ravnati maestra Nada Matošević, a kao solistica nastupit će pijanistica Martina Filjak. Na programu su djela Berislava Šipuša, Petra Iljiča Čajkovskog i Sergeja Rahmanjinova (20 sati, HNK Ivana pl. Zajca).

Nedjelja, 30. listopada:

------------------------

VARAŽDIN - U Varaždinu će se održati drugi krug prijevremenih izbora za gradonačelnika i dva zamjenika gradonačelnika. Budući da u prvom krugu, 16. listopada, nijedan od četvorice kandidata za gradonačelnika nije dobio više od 50 posto glasova birača održat će se drugi krug izbora, a za gradonačelnika Varaždina natjecat će se dvojica kandidata koji su u prvom krugu osvojili najviše glasova, kandidat HNS-SDP-HSU-a Goran Habuš i nezavisni kandidat Zlatko Horvat.

VUKOVAR - Svečano otvorenje obnovljene spomeničke cjeline - kompleksa dvorca Eltz u Vukovaru, koji će biti novi muzejsko-galerijski i multikulturalni centar Gradskog muzeja Vukovara. Riječ je o dijelu programa projekta "Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok -Vukovar -Vučedol". Uz otvorenje pripremljena je i izložba o tom projektu, s naglaskom na program "Graditeljska baština Vukovara, kompleks Eltz". Izložbu su pripremili Ministarstvo kulture RH, Konzervatorski odjel u Vukovaru Ministarstva kulture RH, Hrvatski restauratorski zavod i Gradski muzej Vukovar (12 sati, Dvorac Eltz, Županijska 2).

Ponedjeljak, 31. listopada:

---------------------------

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu prvog hrvatskog Bijenala slikarstva, koje će se održati od 3. studenog do 3. prosinca s ciljem vrednovanja slikarske scene u Hrvatskoj i njezina pozicioniranja unutar europskog i svjetskog konteksta. Na konferenciji će sudjelovati, među ostalima, kustos izložbe "I am a Berliner" Mark Gisbourne te neki od umjetnika koji će sudjelovati na bijenalu (12 sati, predavaon Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb).

telefon: 01/48-80-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙