FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 28. listopada

Autor: jnah
ZAGREB, 28. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 28. listopada:

VARAŽDIN - Predsjednik Ivo Josipović susrest će se s vodstvom Fakulteta za organizaciju i informatiku (12,45 sati, Fakultet za organizaciju i informatiku, Pavlinska 2), a u 13,10 sati s profesorima i studentima fakulteta (Velika dvorana). Predviđeno je obraćanje Predsjednika Republike. Nakon toga Josipović će se susresti s predstavnicama Kluba žena Grada Varaždina (14 sati, Križanićeva 33). Potom Predsjednik odlazi u Varaždinske Toplice, gdje će se sastati s čelništvom tog grada, obići Zavičajni muzej Varaždinskih Toplica te arheološki lokalitet u Gradskom parku Ivana Krstitelja i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

ZAGREB - Nakon što je prekinuto današnje zasjedanje Hrvatskog aabora za sutra u podne najavljeno je glasovanje o raspravljenim točkama, od kojih će zadnja biti Odluka o raspuštanju Hrvatskog sabora. Prije toga u Saboru je bez rasprave "prošlo" više točaka, a zastupnici iz HDZ-a raspravljali su o prijedlogu Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske da Sabor donese Zaključak o položaju hrvatske nacionalne manjine u susjednim i drugim europskim državama s posebnim osvrtom na hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji, Sloveniji i Crnoj Gori (12 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

* ZAGREB - Povodom povrata pete rate obeštećenja umirovljenicima, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor uručit će poštanske uplatnice u Domu za odrasle, starije i nemoćne osobe Maksimir (9 sati, Hegedušićeva 20).

ZAGREB - Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sjest će na optuženičku klupu zagrebačkoga Županijskog suda i prvi put javno se suočiti i očitovati o USKOK-ovoj optužbi za ratno profiterstvo u slučaju uzimanja provizije od Hypo banke. Riječ je o prvome kaznenom postupku protiv Sanadera koji je ušao u fazu suđenja na koje će bivši premijer biti doveden iz zatvora u Remetincu u kojem je od sredine srpnja. Suđenje Sanaderu, dosad najviše rangiranom hrvatskom političaru optuženom za korupciju, trebalo bi početi čitanjem optužnice i očitovanjem o krivnji zbog koje bi se, ako se dokaže, mogao suočiti s desetogodišnjom zatvorskom kaznom (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ureda za suzbijanje zlouporabe droga u povodu predstavljanja Nacionalnog izvješća o stanju problematike droga u Republici Hrvatskoj za 2010. i najznačajnijih nacionalnih aktivnosti provedenih u okviru IPA 3 projekta Europskog centra za praćenje droga i ovisnost o drogama. Na konferenciji će sudjelovati predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Darko Klarić, šef uprave za Reitox mrežu i međunarodnu suradnju Europskog centra za praćenje droga i ovisnosti o drogama Alexisa Goosdeel te članovi vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade i Stručnog savjeta Ureda za suzbijanje zlouporabe droga (10 sati, zgrada Vlade, Markov trg 2).

ZAGREB - Svečanost obilježavanja 40. godišnjice postojanja i rada Zajednice saveza osoba s invaliditetom, pod pokroviteljstvom predsjedenice Vlade RH Jadranke Kosor (11 sati, The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1).

PULA - Otvaranje 9. pulskih dana eseja na temu "Dokolica" i proglašenje dobitnika Nagrade "Zvane Črnja" za najbolju knjigu eseja 2011. (12 sati, Klub hrvatskih književnika, Sv. Ivana 1).

Zvjezdicom (*) je obilježen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave događaja za petak, 28. listopada.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Dubravka Dadić

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-80-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙