FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDF: Uzelac prebacuje svoju odgovornost na druge

Autor: vlar
ZAGREB, 26. listopada 2011. (Hina) - Srpski demokratski forum (SDF) prozvao je danas potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca da kao koalicijski partner ništa nije učinio za probleme Srba u Hrvatskoj, te kako sada odgovornost za to prebacuje na druge, očekujući da će na taj način dobiti glasove na predstojećim parlamentarnim izborima.

Slobodan Uzelac je neodgovoran političar koji 'pere ruke' od svoje odgovornosti za ono što je propustio učiniti, a za to okrivljuje predstavnike većinskog naroda, očekujući da će na takav način dobiti srpske glasove, ističe se priopćenju, kojim se SDF osvrće na Uzelčevu reakciju na jučerašnjoj sjednici Vlade RH, vezano uz raspodjelu sredstava za regionalni razvoj.

Potpredsjednik Vlade RH Uzelac na posljednjoj Vladinoj sjednici napokon je nešto rekao vezano uz Srbe u Hrvatskoj i to, ocjenjuje SDF, na SDSS-u svojstven način - da je nahvalio rad Vlade koju je podržavao, a onda napao tu istu Vladu i njezina potpredsjednika Božidara Pankretića za ono što su zapravo Uzelac i SDSS trebali napraviti za Srbe u Hrvatskoj, a to su propustili učiniti u posljednja dva mandata.

Predsjednik Upravnog odbora SDF-a Veljko Đakula u priopćenju navodi kako su SDSS i Slobodan Uzelac, kao politički predstavnici Srba, u posljednja dva mandata bili partneri u vladajućoj koaliciji, te kako za probleme Srba u Hrvatskoj nije nitko drugi kriv osim njih.

Đakula tvrdi i kako je riječ o pranju od odgovornosti te navodi kako je Uzelac također "hvalio Pankretićev Zakon o zemljištu, a koji je onda izvan snage kao neustavan proglasio Ustavni sud na temelju tužbe Srpskog demokratskog foruma".

SDF i ocjenjuje kako SDSS ništa nije učinio za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj i razvoj efikasnog i transparentnog sustava manjinske zaštite.

Umjesto toga zadnjih sedam godina iskoristili su za jačanje položaja svoje stranke, uhljebljivanje lojalnih i nesposobnih kadrova po ministarstvima, dobivanje izdašnih i često netransparentnih državnih donacija, istodobno sprječavajući drugačije mišljenje i bilo kakav demokratski pluralizam u srpskoj zajednici, stoji u priopćenju koje je potpisao Veljko Džakula, predsjednik Upravnog odbora SDF-a.

(Hina) xpp/xvl ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙