FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 26. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 26. listopada.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba (10, sati, Đorđićeva 26).

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o prijedlogu potvrđivanja Ugovora o jamstvu između Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za dodatno financiranje "Projekta integracije trgovine i transporta" u luci Ploče (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

SISAK - Kukuriku koalicija održat će javno predstavljanje Socijalne politike Plana 21. U ime te koalicije govorit će i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović i potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić (17 sati, Dom rafinerija, Ante Kovačića 1).

RIJEKA - Ministar obrane Davor Božinović posjetit će brodogradilište "Viktor Lenac" te obići radove koji se u tom brodogradilištu vrše na zapovjednom brodu "USS Mount Whitney" 6. flote Ratne mornarice SAD-a (10 sati, Martinščica bb). Predstavnici medija, koji su najavili svoj dolazak na taj događaj, trebali bi doći u brodogradilište najkasnije do 9,30 sati.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba govorit će se o poslovanju i stanju Zagrebačkog holdinga (11 sati, Gundulićeva 21 a/I).

OSIJEK - Konferencija "Liberal leaders meeting of south east Europe" koju organizira Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) s LIBSEEN-om - Mrežom liberalnih stranaka jugoistočne Europe, Nacionalnim demokratskim institutom iz SAD-a (NDI) i nizozemskom političkom strankom VVD, održat će se u Osijeku. Konferenciju će otvoriti Vesna Pusić, predsjednica LIBSEEN-a, a nazočan će biti i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, te brojni delegati LILBSEEn-a iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Kosova, Crne Gore, BIH, Makedonije, Turske i Grčke (9 sati, Hotel Osijek). Konferencija za novinare predviđena je za 11,30 sati.

VARAŽDIN - Carinska uprava provest će akciju uništenja 55.712 šteka cigareta i 900,72 kilograma rezanog duhana, odnosno ukupno 16.420 kilograma duhanskih proizvoda zaplijenjenih na području Carinarnica Vukovar, Slavonski Brod, Osijek, Varaždin, Koprivnica i Karlovac, čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 10 milijuna kuna (14 sati, deponij tvrtke "Univerzal", Cehovska 10).

ZAGREB - Više od 250 sudionika iz sustava socijalne skrbi u Hrvatskoj okupit će se na međunarodnoj konferenciji "Modeli udomiteljstva", u organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, UNICEF-a Hrvatska i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a s ciljem upoznavanja raznih europskih modela i iskustima u njihovoj primjeni. Predstavit će se modeli udomiteljstva iz Slovenije, Škotske i Francuske, kao i istraživanje o modelima udomiteljstva iz 12 zemalja, te novi Zakon o udomiteljstvu (10 sati, Hotel Panorama, Trg Krešimira Ćosića 9).

ZAGREB - Konferencija za novinare dekana Filozofskog fakulteta Damira Borasa s prodekanima na temu "Informacije o aktualnim događajima na Fakultetu" (11 sati, Mala vijećnica Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3).

ZAGREB - Predstavit će se novo izdanje Matice hrvatske, zbornik "Hrvatski identitet" koji donosi radove osamnaestero autora o različitim aspektima nacionalnog identiteta, od njegova definiranja, krize i očuvanja do promocije i redefiniranja prilikom ulaska u EU. Zbornik donosi, među ostalim, rezultate znanstvenih istraživanja, ali i autorska promišljanja o hrvatskom identitetu, a nastao je na temelju znanstvenog skupa posvećenog hrvatskom identitetu održanog u Zagrebu 2009. (18,30 sati, Knjižara Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-80-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙