FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 25. listopada

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 25. listopada 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 25. listopada koje ćemo popratiti fotografijama;

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (12 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uručit će odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi, u prigodi obilježavanja Dana darivatelja krvi (13 sati, Hotel "Antunović", Zagrebačka avenija 100a). Na događaju je predviđeno predsjednikovo obraćanje nazočnima. Odlikovanja će primiti 145 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske, koji su krv darovali stoti put (muškarci) ili 75. put (žene).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovat će na prvoj sjednici Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za odnose s Hrvatskom biskupskom konferencijom (14 sati, HBK, Ksaverska 12a).

ZAGREB - Zagrebačka Gradska skupština razmotrit će na sjednici izvješće gradonačelnika Milana Bandića o radu u prvoj polovici ove godine, s pregledom niza aktivnosti gradonačelnika i gradskih upravnih tijela. Sjednica će uobičajeno početi aktualnim satom na kojemu zastupnici najviše pitanja upućuju upravo Bandiću ili pak predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivi Čoviću. Zastupnici će razmotriti i prijedlog gradske uprave o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi, izmjene i dopune odluke o prodaji stanova, garaža i garažnih mjesta u vlasništvu Grada te prijedlog ponuda za kupnju objekta za smještaj starijih osoba u Novom Zagrebu (9 sati, dvorana A, Stara gradska vijećnica, Ćirilometodska 5).

ZAGREB - Deset autonomnih sindikata, izvan sindikalnih središnjica održat će konferenciju za novinare u povodu potpisivanja Pravila o suradnji autonomnih sindikata, a na temu "Više zajedništva za bolju zaštitu radnika". O potrebi šire suradnje na sindikalnoj sceni radi djelotvornije obrane sve ugroženijih prava radnika na konferenciji će govoriti predsjednici autonomnih sindikata – potpisnici Pravila o suradnji autonomnih sindikata (11 sati, Klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2/I).

ZAGREB - Centar za ženske studije organizira okrugli stol "Rodne politike u kontekstu predstojećih izbora i članstva u EU", na kojemu će Ana Lovrin, predsjednica saborskog Odbora za pravosuđe, govoriti o rodnoj politici HDZ-a, Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova, o pristupu SDP-a rodnim politikama, a Tajana Broz iz Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje o "Rodnoj (ne)osviještenosti stranačkih programa". Među ostalim, na okruglom stolu bit će riječi o iskustvima iz Finske, o srednjeistočnoj europskoj mreži za jednakost spolova te o politici majčinstva hrvatskih desnih političkih stranka (11,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Književna nagrada "Drago Gervais" svečano će se uručiti ovogodišnjim dobitnicima Željku Fundi za neobjavljenu zbirku pjesama "Gdje je danas Jadranka Kosor?" i Milanu Rakovcu za objavljenu zbirku pjesama na čakavskom narječju "Besida priletuća". Ujedno će se obilježiti 50. godišnjica utemeljenja ove nagrade (12 sati, vijećnica grada Rijeke).

ZAGREB - Utakmica osmine finala hrvatskog Kupa Zagreb - Split (18 sati, stadion u Kranjčevićevoj).

RIJEKA - Utakmica osmine finala hrvatskog Kupa Rijeka - Inter (18 sati, stadion Kantrida).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙