FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bubalo: grad ne može financirati privatne tvrtke pa ni Kinematografe

Autor: ivuc
OSIJEK, 24. listopada 2011.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas kako gradska uprava ne može financirati rad privatnih poduzeća, pa tako ni osječkih "Kinematografa", čija je uprava zbog blokade računa donijela odluku o privremenu zatvaranju svojih kina "Europa" i "Urania".

Na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je kazao da osječki "Kinematografi" u protekle četiri godine nisu plaćali spomeničku rentu, zbog čega je nastao dug od 188.000 kuna, koji je grad, najvećim dijelom naplatio. Ocijenio je kako takav iznos ne može biti razlog za zatvaranje kina.

Napomenuo je da se ta tvrtka do sada nije javila gradu za razgovore o mogućoj odgodi ili reprogramu duga, a da je grad proteklih godina za uređenje pročelja te razne druge projekte i programe u "Kinematografima" izdvojio oko 800.000 kuna.

Kazao je kako do sada nije pronađen način na koji bi se "Kinematografi" oslobodili plaćanja spomeničke rente te da se zbog toga traži pomoć ministarstva kulture.

Bubalo je kazao da će gradske vlasti nastojati pomagati buduće kulturne događaje i projekte u "Kinematografima", ali da grad, po zakonu, ne može financirati privatne tvrtke te da privatni vlasnik odlučuje hoće li neka tvrtka raditi ili neće. Dodao je kako je u Osijeku ove godine u dva nova trgovačka centra otvoreno ukupno 16 kinodvorana te da će tržište pokazati je li to previše za osječko područje.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙