FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko veleučilište proslavilo 5. obljetnicu djelovanja

Autor: jdev
ŠIBENIK, 24. listopada 2011. (Hina) - Peta obljetnica osnutka Veleučilišta u Šibeniku proslavljena je danas u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu u nazočnosti ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa, a u toj je prigodi održana promocija 101 prvostupnika diplomanta.

Ministar Fuchs je pred diplomantima, dužnosnicima ministarstva, dekanima brojnih hrvatskih veleučilišta te predstavnicima područne vlasti istaknuo kako Šibenik zaslužuje visokoškolsku ustanovu koja će obrazovati mlade ljude u šibenskom kraju.

Podsjetivši da je Šibeniku nedavno odobrena trajna dopusnica za rad, istaknuo je da je to izvrsna osnova za uvođenje novih studijskih programa, ali da vodstvo veleučilišta pritom treba biti na oprezu. Hrvatska ulazi u EU, kazao je Fuchs, te će samo kvaliteta obrazovanja mladih ljudi, ali i svakoga visokog učilišta određivati koliko će se cijeniti na nekom prostoru. Više neće biti bitno kako se tko zove, već kakve studijske programe uvodi i mlade stručnjake školuje neka visokoškolska ustanova, kazao je Fuchs, preporučivši da svako veleučilište, pa tako i šibensko, ubuduće ulaže u izobrazbu vlastitih kadrova.

Dekan Marko Radačić istaknuo je da danas na šibenskom veleučilištu studira 2300 studenata, radi 46 zaposlenika te da su u pet godina diplomirala 1492 studenta. Podsjetio je i da su ministarstvo i veleučilište u opremu studentskog doma u Šibeniku, koji je otvoren lani, zajedno uložili dva milijuna kuna. U domu stanuje oko 70 studenata iz svih krajeva u Hrvatskoj.

Prije svečane promocije u kazalištu ministar Fuchs je posjetio šibensko veleučilište i studentski dom. Izrazivši zadovoljstvo viđenim, kazao je kako je siguran da će se ta ustanova širiti ne samo prostorno već i uvođenjem novih studijskih programa.

(Hina) xjdev ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙