FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarski HDZ poručio Kajinu da je zbog želje za vlašću izdao Istru

Autor: dspo
PULA, 24. listopada 2011.(Hina) - Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Istarske županije Marino Roce na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin u svojim istupima preuzima retoriku "organizacije" kojoj se priklonio radi osobnih interesa i želje za vlašću, odnosno Kukuriku koalicije.

"I tako počinje retorika koju od SDP-a slušamo godinama, odnosno retorika 'prozovi drugog da skriješ svog'", kazao je Roce, odgovarajući na Kajinove izjave izrečene na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Dodao je kako je Kajin ulaskom u Kukuriku koaliciju, među ostalim, potvrdio i Hrvatsku u pet regija, protiv čega se, "barem deklarativno borio sve ove godine".

"Jednim potpisom izdali ste sebe, sve ono što ste godinama govorili, izdali ste Istru", poručio je predsjednik istarskog HDZ-a Kajinu upitavši ga zašto šuti na sve afere u Istri. S druge strane, dodao je Roce, premijerka Jadranka Kosor na Kajinove napade odgovara konkretnim djelima, t.j. ulaganjima u razvoj Istre, poput projekta "Brijuni Rivijera", izgradnje nove pulske bolnice, plinske mreže i otvaranjem Istarskog ipsilona.

"Kajina očito boli što je na čelu HDZ-a žena koja ne mari za njegove napade, već odgovara konkretnim djelima", zaključio je Roce, upitavši Kajina da li mu "možda nedostaje bivši premijer ponajviše zbog Hypo banke koja ga je povezivala u mnogim projektima".

Kajin je jučer na konferenciji za novinare kritizirao politiku HDZ, ustvrdivši da se institucije u zemlji raspadaju i da demokracija ne funkcionira. Kazao je, uz ostalo, da u Hrvatskoj imamo na djelu zlouporabu policije, financijskog aparata i sudstva. Dodao je da će "ekipa na vlasti, oko HDZ-a, 'potrošit sve institucije u ovoj državi".

(Hina) xdspo ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙