FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija: Uzbuna zbog 3. smrtonosnog napada bijele psine

Autor: vrad
SYDNEY, 23. listopada 2011. (Hina/AFP) - Australske vlasti su naredile da se usmrti velika bijela psina odgovorna za smrt američkog turista u subotu u vodama ispred Pertha, što je treći smrtonosni napad u tom području u zadnja dva mjeseca.

Tridesetdvogodišnji američki turist izgubio je život dok je ronio pokraj otoka Tottnesta u vodama ispred Pertha. Očevici tvrde da se more prvo uzburkalo, a onda je na površinu izronilo iznakaženo roniočevo tijelo.

Vlasti su naredile da se psina ubije i postavile su šest ribičkih štapova u nadi da će uhvatiti psinu.

"Više je znakova koji nam govore da broj morskih pasa raste", rekao je premijer Zapadne Australije Colin Barnett, dodajući da je "usmrćivanje jedna od mogućnosti ako psine ostanu u vodama blizu najposjećenijih plaža".

Prije dva tjedna, na istom području je nastradao australski ronilac (64), od kojega je pronađeno samo odijelo koje je na sebi imalo tragove zuba morskog grabežljivca. Početkom rujna, 21-godišnji mladić je izgubio život dok je plovio na dasci u zaljevu Bunkeru, južno od Pertha. Na tijelu su ostali tragovi ugriza velike bijele psine.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙