FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: Josipović nema pravo

Autor: tdel
ZAGREB, 21. listopada 2011. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Vladimr Šeks izjavio je večeras u Dnevniku HTV-a kako predsjednik Josipović nema pravo jer zagovara tezu da SDP ima pravo širiti govor mržnje te da se treba štititi s imunitetom.

Šeks je to izjavio komentirajući izjavu predsjednika Republike Ive Josipovića da ukidanje saborskog imuniteta SDP-ovcu Željku Jovanoviću nije dobra odluka te će donijeti "priličan debalans u politički život".

Osvrćući se na Josipovićevu izjavu kako se u ukidanju Jovanovićeva imuniteta radi o "novumu koji je donesen u istom trenutku kada je i jednom drugom zastupniku (Petru Mlinariću) uspostavljen imunitet za slično ili istovrsno kazneno djelo", Šeks je podsjetio da je u slučaju HDZ-ova zastupnika Mlinarića za klevetu tužio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. "Ali ga je tužio za izgovorenu riječ u sabornici, ne izvan nje", kazao je Šeks. Pokazavši na svoju knjigu "Delikt mišljenja", Šeks je rekao kako verbalni delikt ne znači kažnjavanje kritičkoga, već klevetničkog govora.

Negirao je i da HDZ-u šteti sve što se danas događalo u Hrvatskom saboru. Stranka je svojim potezima ohrabrila demokraciju u Hrvatskoj te spriječila i zaustavila govor mržnje, rekao je Šeks.

"Nije sebi HDZ zabio autogol, nego je zabio više golova u mrežu Kukuriku koalicije i dobro im napunio mrežu", odgovorio je na upit.

(Hina) xtdel ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙