FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sony priželjkuje tješnju suradnju s Ericssonom

Autor: mkuz
HONG KONG, 21. listopada 2011. (Hina/AFP) - Izvršni direktor Sonyja Kazuo Hirai izjavio je u petak da japanska tvrtka želi tješnje surađivati sa švedskim partnerom Ericssonom na proizvodnji pametnih telefona.

Sonyjev je čelnik odbio komentirati napise da japanski div planira otkupiti Ericssonovu polovicu u zajedničkom ulaganju Sony Ericsson.

"Bilo to zajedničko ulaganje ili ne, komponenta Sony Ericsson je važni sastavni dio Sonyjeve strategije", rekao je Hirai na hongkonškoj specijaliziranoj konferenciji o digitalnim medijima All Things Digital AsiaD.

"Najvažnije je da možemo i mnogo tješnje surađivati sa zaposlenima u Sony Ericssonu", rekao je.

Konferenciju o visokoj tehnologiji sponzorirao je Wall Street Journal, koji je ovog mjeseca objavio da bi Sony uskoro mogao postići dogovor s Ericssonom o otkupu njegova udjela u zajedničkom ulaganju za proizvodnju mobilnih telefona.

Nakon preuzimanja kontrole u partnerskom poduzeću Sony namjerava integrirati poslovanje s pametnim telefonima s onima s tablet računalima, ručnim igraćim konzolama i osobnim računalima kako bi uštedio na troškovima i potaknuo inovacije, navodi se u izvješću.

Sony navodno želi otkupiti udio od Ericssona kako bi uhvatio korak s konkurentskim Appleom i Samsung Electronicsom koji su već povezali strategije za pametne telefone s onima za tablet računala.

Hirai je izbjegao odgovoriti na ponovljeno pitanja o tim napisima, nazivajući ih "nagađanjima". Dodao je, međutim, da dvije tvrtke trebaju više raditi kako bi ih potrošači prepoznali kao jedinstveni projekt.

Sony Ericsson nastao je 2001. i sada je šesti u svijetu proizvođač mobitela, sa 7.600 zaposlenih.

Analitičari procjenjuju da vrijednost Ericssonova udjela u zajedničkom projektu premašuje milijardu dolara.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙