FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy stigao u rodilište

Autor: mtro
PARIZ, 20. listopada 2011. (Hina/AFP) - Francuski predsjednik Nicoals Sarkozy stigao je u četvrtak prijepodne kliniku La Muette, gdje je njegova supruga Carla Bruni Sarkozy u srijedu rodila djevojčicu, javlja AFP.

Sarkozyju je ovo drugi dolazak u kliniku. Suprugu i kćer posjetio je u srijedu oko ponoći, po povratku iz Frankfurta gdje se sastao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Zadržao se oko sat vremena.

Ministar obrane Gerard Longuet je u četvrtak ujutro na televiziji I-Tele izjavio da je "predsjednik jako radostan" zbog rođenja kćeri.

Brojni novinari i fotografi u četvrtak ujutro opsjedaju prilaze klinici.

Unatoč tome što je Sarkozy prvi francuski predsjednik koji je tijekom mandata postao otac, Elizejska palača objavila je kako neće izdati priopćenje vezano uz događaj navodeći da je riječ o privatnom životu predsjedničkog para.

Francuski predsjednik otac je trojice sinova iz ranijih brakova, dok njegova supruga iz ranije veze ima desetogodišnjeg dječaka.

Šef klinike izjavio je da francuska prva dama ima isti tretman kao i ostale rodilje.

U svojim prvim reakcijama na radosnu vijest u obitelji predsjedničkog para francuski politički analitičari slažu se u ocjeni kako je malo vjerojatno da će to značajno doprinijeti popularnosti Nicolasa Sarkozya, posebice zbog toga što je gospodarska kriza toliko snažna da bi je u glavama ljudi mogla potisnuti ova kratkotrajna "radosna epizoda". Stručnjaci za javno mnijenje i tijekom trudnoće procjenjivali su kako rođenje djeteta neće pomoći Sarkozyu, navodeći primjerice ocjenu, poput one Francoisa Miquet-Martyja, iz instituta za ispitivanje javnog mnijenja Viavoice, da ne vidi na koji bi način rođenje djeteta moglo nadomjestiti pad ugleda francuskog predsjednika na ekonomskom te društvenom, moralnom i političkom planu

(Hina) xtm ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙