FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 18. listopada

Autor: jnah
ZAGREB, 18. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 18. listopada:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić sazvao je sjednicu Predsjedništva Hrvatskog sabora s predsjednicima klubova zastupnika (10,30 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Predsjedništvo Hrvatskog sabora prošireno s predsjednicima parlamentarnih klubova na sjednici će pokušati postići dogovor o načinu na koji zaključiti zadnje zasjedanje u šestom sazivu Sabora, koje je dovedeno u pitanje nakon što je većina oporbenih stranaka proglasila bojkot rada u parlamentu.

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će studente kojima će biti uručene "Top stipendije za top studente 2011". Predviđeno je obraćanje Predsjednika Josipovića (12 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

(*)NOVI MAROF/BREZNIČKI HUM - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorit će novu zgradu osmorazredne Područne škole Remetinec u sklopu OŠ Novi Marof (10 sati, u naselju Remetinec kod Novog Marofa). Potom će predsjednica Vlade posjetiti tvornicu Metal Product d.o.o. u Brezničkom Humu (11 sati)

SPLIT - Svečano otvaranje Regionalne stožerne vježbe u pogledu intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora "Adriatic 11" (8 sati, Časnički dom u Pomorskoj bazi Lora, Zrinsko-Frankopanska bb. Predstavnici medija trebaju doći do 7,45 sati). Na otvaranju vježbe govorit će državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture kapetan Mario Babić, državni tajnik u Ministarstvu obrane Mate Raboteg i veleposlanik Kraljevine Norveške u Hrvatskoj Henrik Ofstad. Vježba se održava od 17. do 20. listopada u Pomorskoj bazi Lora u Splitu, a organizira ju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suradnji s Ministarstvom obrane, a pod pokroviteljstvom Kraljevine Norveške, s ciljem jačanja regionalne suradnje u slučaju onečišćenja Jadranskog mora uljima velikih razmjera.

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priređuje javnu tribinu na kojoj će političke stranke predstaviti svoju medijsku politiku uoči predstojećih parlamentarnih izbora. Pozvani su HDZ, Kukuriku koalicija (SDP, HNS, IDS, HSU), HSS, SDSS, HDSSB, HSP, Hrvatski laburisti - Stranka rada i HSLS (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Podrijetlo Hrvata - genetički dokazi autohtonosti" autora Ivana Jurića. Na predstavljanju će govoriti predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, recenzent knjige Ino Čurik, ravnatelj Instituta Ivo Pilar Vlado Šakić, urednik i nakladnik knjige Zvonimir Maštrović te autor knjige (13 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Magazin Banka predstaviti će specijalno izdanje i zbornik radova Analiza mirovinskog sustava - Kako spasiti mirovinski sustav. O rezultatima Analize mirovinskog sustava i preporukama mjera - koje se temelje na uvidima analitičara Instituta za javne financije, Pravnog fakulteta, Ekonomskog instituta, HZRIF-a (Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika), mirovinskih fondova i sindikata - govorit će Predrag Bejaković iz Instituta za javne financije i Edita Vlahović Žuvela iz Banke. Gost promocije bit će Zoran Anušić iz Svjetske banke koji će govoriti o opcijama za nastavak mirovinske reforme u Hrvatskoj koje je razmotrila Svjetska banka, a gost komentator bit će Danijel Nestić iz Ekonomskog instituta Zagreb (10 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu preseljenja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba u novi, dvostruko veći, te za traumatiziranu i zlostavljanu djecu prikladniji prostor. Tom prigodom, predstavit će se unaprjeđenja u zaštiti zlostavljane i zanemarene djece u novim prostorima Poliklinike, s posebnim naglaskom na mogućnosti održavanja ročišta za seksualno zlostavljanu djecu koja se od sada mogu provoditi u Poliklinici, uz video-prijenos i snimanje iskaza zlostavljane djece od strane educiranih stručnjaka - vještaka Poliklinike (11 sati, novi prostor Poliklinike, Đorđićeva 26).

ZAGREB - Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSSH) održat će konferenciju za novinare na temu: "Nasiljem, diktatom i ucjenom do novog kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja (Prijava SSZSSH Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske)". O tome će govoriti predsjednica SSZSSH Spomenka Avberšek i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić (11,15 sati, prostorije SSZSSH, Trg Petra Krešimira IV br. 2/III kat).

Zvjezdicom (*) je obilježen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave za utorak, 18. listopada.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙