FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 17. listopada

Autor: tmar
ZAGREB, 17. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 17. listopada.

ŽRNOVNICA, IMOTSKI - Predsjednik Republike Ivo Josipović obići će opožarena područja Žrnovnice (10 sati), a zatim će se susresti s predstavnicima Grada Imotskog (12 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog, Ante Starčevića 23). Josipović će se potom susreti sa članovima obitelji poginulog branitelja Velimira Đereka i posthumno uručiti odlikovanje Red bana Josipa Jelačića (12,45 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog). Na kraju posjeta Imotskom posjetit će glazbenu školu „Dr. fra Ivan Glibotić“ (14 sati, Brune Bušića 1).

(*) NOVSKA - U povodu Dana Grada Novske, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novske (11 sati, zgrada Pučkog otvorenog učilišta, Trg dr. Franje Tuđmana 3). Prethodno će premijerka Kosor s gradonačelnikom Grada Novske potpisati Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava za potrebe gospodarske zone (u 10,30 sati).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom bit će održano ročište zatvoreno za javnost na kojemu će biti odlučeno hoće li bivši premijer Ivo Sanader ostati u istražnom zatvoru u Remetincu ili će biti pušten da se brani sa slobode od optužbi za korupcijske afere (11 sati, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5). Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković izjavila je jučer da će odvjetnički tim zatražiti da se Sanadera, koji će prisustvovati ročištu, pusti na slobodu jer smatraju da više nema uvjeta za njegov pritvor. Što se tiče jamstva, kaže kako još uvijek nisu u cijelosti odlučili hoće li ići na tu soluciju ili ne, no ipak dodaje da je to najvjerojatnija mogućnost. Sanader je u zatvoru u Remetincu od 18. srpnja ove godine.

ZAGREB - U sklopu kampanje za povećanje udjela žena u Hrvatskom saboru na ovogodišnjiim parlamentarnim izborima, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH organizira okrugli stol na temu "Parlamentarni izbori 2011. – Kako do uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u Hrvatskom saboru?". Na okruglom stolu će biti riječi o zakonodavnom i strateškom okviru promicanja političke participacije žena, uvođenju sustava statističko rodnog evidentiranja kandidacijskih lista i zastupljenosti žena na izbornim listama političkih stranaka, provedbi projekata nevladinih udruga na temu povećanja broja zastupnica u Hrvatskom saboru te ulozi javne televizije u praćenju uravnotežene zastupljenosti muškaraca i žena u izbornom procesu (11 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Udruga GONG organizira tzv. briefing za novinare kako bi se pojasnile odredbe novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa i ulogu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao stalnog tijela. Na brifingu će sudjelovati Mate Kačan, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Davor Dubravica, načelnik Odjela za borbu protiv korupcije u Ministarstvu pravosuđa, koje je pisalo taj zakon (od 17,30 do 19 sati, GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/4).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja - Hrvatska za ponedjeljak

Dežurni urednici na desku:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepdone: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙