FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatrogasci noćas ostaju na požarištu kod Podgore

Autor: vrib
MAKARSKA, 15. listopada 2011. (Hina) - Više od 200 gasitelja iz cijele Hrvatske s 50-tak vozila ostati će cijelu noć na požarištu kod Podgore osiguravajući i vodom natapajući rubne dijelove požarišta te gasiti povremene manje vatre što neprestano izbijaju iz izgorjelih borovih i maslinovih stabala, doznaje se večeras od vatrogasnog zapovjednika Splitsko-dalmatinske županije, Dražena Glavine koji je i dalje na požarištu kod Podgore.

U šumskom požaru, koji je izbio sinoć nešto prije 23 sata iznad Gornje Podgore nedaleko državne ceste Makarska-Vrgorac te se proširio prema Podgori, izgorjelo je oko 500 hektara borove šume, maslina i niskog raslinja. Vatrogasci su tijekom dana požar stavili pod nadzor te su uspjeli obraniti kuće mještana Podgore.

Iz Gradskog centra Osejeva u Makarskoj doznaje se da je bura oslabila, sva su naselja osim Gornje Podgore tijekom poslijepodneva uključena u redovitu opskrbu električnom energijom, a radnici makarskog Elektrobiokova i dalje rade na izmjeni stupova i vodova koje je oštetio požar.

Iz makarske policije upozoravaju vozače na dodatan oprez u prometu na državnoj cesti D8 kod Podgore zbog većeg broja vatrogasnih vozila koja se nalaze ili kreću tim dijelom jadranske magistrale.

(Hina) xvrib ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙