FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 15. listopada, do ponedjeljka, 17. listopada

Autor: agrb
ZAGREB, 14. listopada 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska od subote, 15. do ponedjeljka 17. listopada:

Subota, 15. listopada

----------------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović nazočit će svečanoj prisegi 9. naraštaja kadeta u Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" te se obratiti nazočnima (10 sati, HVU "Petar Zrinski", Ilica 256). Prisegi će prisustvovati i ministar obrane Davor Božinović. Program „Kadet“ je model civilno vojnog školovanja, odnosno stipendiranja studenata kadeta od prve godine studija, a provodi se od 2003. godine. Ministarstvo obrane potpisalo je za školsku godinu 2011./2012. ukupno 81 Ugovor za stipendiranje studenata - kadeta 9. naraštaja, koji započinju svoje školovanje kroz model civilno-vojnog obrazovanja za potrebe OSRH na Sveučilištu u Zagrebu i Sveučilištu u Splitu.

IVANIĆ GRAD - Predsjednik Republike Ivo Josipović prisustvovat će otvorenju tradicionalne manifestacije posvećene bundevama - sedmoj "Bučijadi" u Ivanić Gradu, gdje će se tijekom subote i nedjelje održati izložbeno prodajni sajam na kojemu će se predstaviti brojni proizvođači iz regije, izložbe, dječje predstave te prirediti bogata gastronomska ponuda, plesna večer i zabavni program (12 sati). Predsjednik Josipović razgledat će izložbu „Misli zeleno za bolje sutra“ i pozdraviti sudionike Konferencije o bućinom ulju (12,30 sati, Pučko otvoreno učilište, Moslavačka ulica), obići tvornicu „Ivanićplast“ (13,10 sati) te obići štandove izlagača 7. Bućijade na tržnici Maznica (14 sati).

SAMOBOR - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će svečanoj sjednici samoborskog Gradskog vijeća u povodu obilježavanja Dana Grada Samobora (17 sati, Galerija Prica, Trg Matice hrvatske 6).

ZAGREB - Ususret parlamentarnim izborima 2011. GONG organizira konferenciju za novinare na temu "(Ne)odgovornost Hrvatskog sabora, Vlade i Ustavnog suda: Neustavni i nezakoniti izbori?", na kojoj će predstavnici te udruge govoriti o tome zašto nakon izbora postoji mogućnost izazivanja ustavne krize s obzirom na nerealan broja birača po izbornim jedinicama i neusklađenost broja birača po izbornim jedinicama (11 sati, prostorije GONG-a, Trg bana Jelačića 15/IV).

KARLOVAC - Kukuriku koalicija održat će javno predstavljanje svog izbornog programa, Plana 21 na temu obrazovanja i znanosti. U ime te koalicije govorit će i odgovarati na pitanja građana predsjednik SDP-a Zoran Milanović, HNS-ova zastupnica Vesna Pusić i SDP-ov gospodarski strateg Branko Grčić (11 sati, Školsko–sportska dvorana, Rakovac b.b).

Nedjelja, 16. listopada

-----------------------------

VARAŽDIN - Prijevremeni izbori za gradonačelnika i dva njegova zamjenika održat će se u Varaždinu, a birat će se između četiri kandidata, uz koje će na glasačkim listićima biti navedeni i kandidati za njihove zamjenike: HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Miljenko Ernoić i kandidati za njegove zamjenike Jasminka Porobija i Josip Stanek, HNS-SDP-HSU-ov kandidat Goran Habuš i zamjenici Natalija Martinčević i Vjeran Radelić, nezavisni kandidat Zlatko Horvat i zamjenici Stjepan Talan i Valentin Sabolić te nezavisni kandidat Ladislav Ilčić i zamjenici Robert Podolnjak i Nikola Šopar.

Vlada je prijevremene izbore raspisala nakon što je Ivan Čehok u srpnju dao ostavku na dužnost gradonačelnika, i to iz istražnog pritvora u Remetincu gdje je bio zadržan zbog sumnji da je sudjelovao u malverzacijama kojima je grad Varaždin oštećen za višemilijunski iznos.

SPLIT - Predsjednik Republike Ivo Josipović prisustvovat će obilježavanju 20. obljetnice tvrtke ENEL Split d.o.o (18,30 sati, Hotel „Park“), a potom će nazočiti koncertu 7. Runjićeve večeri (20,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1).

ZAGREB - Projekcijom filma "Tiranosaur" britanskog glumca Paddyja Considinea otvara se Zagreb Film Festival, posvećen prvim i drugim filmovima novih, ali i već afirmiranih redatelja. Festival će svečano otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. U sedam programa Festival donosi 90-tak filmova iz tridesetak zemalja, a uz filmove koji su već s uspjehom prikazivani na uglednim svjetskim festivalima, važno mjesto na Zagreb Film Festivalu imaju i uratci iz novije hrvatske produkcije (20 sati, Kino Europa, Varšavska 3).

Ponedjeljak, 17. listopada

---------------------------------

ŽRNOVNICA, IMOTSKI - predsjednik Republike obići će opožarena područja Žrnovnice (10 sati), a zatim će se susresti s predstavnicima Grada Imotskog (12 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog, Ante Starčevića 23). Josipović će se potom susreti sa članovima obitelji poginulog branitelja Velimira Đereka i posthumno uručiti odlikovanje Red bana Josipa Jelačića (12,45 sati, Poglavarstvo Grada Imotskog). Na kraju posjeta Imotskom posjetit će glazbenu školu „Dr. fra Ivan Glibotić“ (14 sati, Brune Bušića 1).

ZAGREB - U sklopu kampanje za povećanje udjela žena u Hrvatskom saboru na ovogodišnjiim parlamentarnim izborima, Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH organizira okrugli stol na temu "Parlamentarni izbori 2011. – Kako do uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u Hrvatskom saboru?". Na okruglom stolu će biti riječi o zakonodavnom i strateškom okviru promicanja političke participacije žena, uvođenju sustava statističko rodnog evidentiranja kandidacijskih lista i zastupljenosti žena na izbornim listama političkih stranaka, provedbi projekata nevladinih udruga na temu povećanja broja zastupnica u Hrvatskom saboru te ulozi javne televizije u praćenju uravnotežene zastupljenosti muškaraca i žena u izbornom procesu (11 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Udruga GONG organizira tzv. briefing za novinare kako bi se pojasnile odredbe novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa i ulogu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kao stalnog tijela. Na brifingu će sudjelovati Mate Kačan, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa i Davor Dubravica, načelnik Odjela za borbu protiv korupcije u Ministarstvu pravosuđa, koje je pisalo taj zakon (od 17,30 do 19 sati, GONG, Trg bana Josipa Jelačića 15/4).

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙