FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 15. do ponedjeljka 17. listopada

Autor: vkla
ZAGREB, 14. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta u razdoblju od subote, 15. do ponedjeljka, 17. listopada

SUBOTA, 15. listopada

_______________________

SVIJET - Ogorčeni nesigurnošću koju proizvode kriza i financijski moćnici, prosvjednici putem internetske stranice 15october.net mobiliziraju nezadovoljnike da im se u subotu pridruže na globalnom prosvjedu "United for Globalchange" (ujedinjeni za globalnu promjenu) uz geslo "Narode svijeta, ustani 15. listopada". Novi oblik osporavanja današnjega svjetskog poretka, rođen u proljeće u Španjolskoj, trebao bi u subotu dobiti međunarodnu dimenziju održe li se globalni nenasilni prosvjedi u 719 gradova u 71 državi, među kojima i u Hrvatskoj

NEDJELJA, 16. listopada

___________________________

PODGORICA - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić stiže u službeni posjet Crnoj Gori gdje će se sastati s najvišim crnogorskim dužnosnicima.

PARIZ - Francuska Socijalistička stranka bira svog predsjedničkog kandidata.

BERN - Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon stiže u posjet Švicarskoj.

PONEDJELJAK, 17. listopada

____________________________

PODGORICA - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, koji boravi u službenom posjetu Crnoj Gori, sastat će se sa svojim domaćinom, predsjednikom crnogorske Skupštine Rankom Krivokapićem s kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima, jačanju gospodarske suradnje, europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe i položaju nacionalnih manjina. Također će ga primiti premijer Igor Lukšić i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

PJONGJANG - Visoka dužnosnica UN-a za humanitarna pitanja Valerie Amos posjetit će Sjevernu Koreju.

OSLO - Sud u Oslu donijet će odluku o produljenju izolacije za Andersa Behringa Breivika koji je priznao da je krajem srpnja u bombaškom napadu u centru Osla, a potom u omladinskom kampu na otoku Utoja ubio 77 osoba.

(Hina) xvk ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙