FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kenija: Otete dvije španjolske humanitarke

Autor: vrad
NAIROBI, 14. listopada 2011. (Hina/AFP) - Dvije Španjolke otete u četvrtak u izbjegličkom logoru u Dadaabu, na istoku Kenije, vjerojatno su već u susjednoj Somaliji, rekao je u petak čelnik tamošnje policijske uprave.

"Sve indicije govore da su oni (otmičari i njihovi taoci) s druge strane granice (sa Somalijom)", rekao je policijski načelnik u Dadaabu Leo Nyongesa.

Terensko vozilo kojim su otmičari u četvrtak pobjegli iz logora u Dadaabu s dvjema španjolskim djelatnicama nevladine humanitarne organizacije Liječnici bez granica (MSF) pronađeno je na dvadesetak kilometara od somalijske granice, rekao je Nyongesa.

"Pretpostavljamo da otmičari nisu mogli dalje vozilom jer je put neprohodan nakon kiše", dodao je.

Usprkos vjerojatnosti da su otmičari prešli u Somaliju, kenijska policija u petak ujutro nastavlja potragu na svom području, uz potporu helikoptera, dodaje Nyongesa.

U Nairobiju se u petak ujutro održava hitan sastanak na kojem će sudjelovati ravnatelj nacionalne policije Mathew Iteere, na kojemu će glavna tema biti otmica triju Europljanki u zadnjih mjeseca dana na istoku Kenije.

Prije ove otmice, naoružane bande su 11. rujna otele britansku turistkinju Judith Tebbutt, a 1. listopada Francuskinju Marie Dedieu, na dvama različitim mjestima na otočju Lamuu, poznatom turističkom odredištu nekoliko desetaka kilometara od somalijske granice. Otmičari su obje žene odveli u Somaliju.

Na stotinjak kilometara od somalijske granice u izbjegličke logore u Dadaabu pristigle su tisuće somalijskih izbjeglica koji traže spas od suše, gladi i građanskog rata. Logori koji su u početku bili planirani za smještaj 90.000 ljudi danas primaju oko 450.000 izbjeglica.

(Hina) xvrad ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙