FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BlackBerry ponovo radi

Autor: mtro
MONTREAL, 13. listopada 2011. (Hina/AFP) - Usluge multifunkcionalnog telefona BlackBerryja u potpunosti su uspostavljene nakon što milijuni korisnika diljem svijeta od ponedjeljka nisu mogli slati sms poruke i e-mailove zbog pogreške u prebacivanju poruka na mrežu, objavio je u četvrtak utemeljitelj tvrtke pametnih telefona Research in Motion (RIM) Mike Lazaridis.

"U potpunosti smo uspostavili usluge", rekao je Lazaridis, jedan od dvojice čelnika na telefonskoj konferenciji za novinare.

"To je bio najveći kvar u povijesti BlackBerryja", priznao je i dodao da će RIM poduzeti sve kako bi minimalizirao opasnosti ponavljanja kvara tog obima.

Lazaridis nije precizirao broj korisnika zahvaćenih kvarom među 70 milijuna pretplatnika kompanije, a nije ni procijenio štetu kvara za tvrtku. Ponovno se ispričao i jamčio da će RIM učiniti sve da vrati povjerenje pretplatnika.

Korisnici u Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Indiji od ponedjeljka su imali teškoća u slanju i primanju elektronske pošte i nisu mogli slati poruke niti surfati internetom, dok su se američki i kanadski korisnici žalili na kašnjenja.

(Hina) xtm ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙