FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 14. listopada

Autor: tmar
ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 14. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 24. sjednicu (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu održat će se pripremno ročište za suđenje Ivi Sanaderu u slučaju navodnog uzimanja provizije od Hypo banke. Vodit će ga sudac Ivan Turudić, koji je preuzeo predmet pošto je optužno vijeće prošlog tjedna potvrdilo prvu optužnicu protiv Sanadera kojom ga USKOK tereti za ratno profiterstvo, odnosno da je kao zamjenik ministra vanjskih poslova uzeo 3,6 milijuna kuna provizije od zajma koji je autrijska Hypo banka sredinom 90-ih odobrila Hrvatskoj (9,30 sati, Zrinski trg 5).

ZAGREB - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI) predstavit će trogodišnje istraživanje o stavovima i ponašanjima muškaraca u Hrvatskoj na međunarodnoj konferenciji "Muškarci i rodna ravnopravnost: Za ravnopravnost je potrebno dvoje" koja će se održati u hotelu Dubrovnik. Istraživanje, koje će predstaviti sociologinja Nataša Bijelić, provedeno je među 1500 muškaraca i 505 žene u dobi od 18 do 68 godina, a ispitanici su odgovarali na pitanja o temama kao što su intimne veze, roditeljstvo, seksualno ponašanje, zdravlje, nasilje i drugo (9 sati).

ZAGREB - U organizaciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice te Knjižnica grada Zagreba bit će otvoren Mjesec hrvatske knjige 2011. Na otvorenju će govoriti ministar kulture Jasen Mesić, glavna ravnateljica NSK Dunja Seiter-Šverko te predsjednica organizacijskog odbora Davorka Bastić.(20.30 sati, Hrvatske bratske zajednice 4)

ZAGREB - Sezonu Drame Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) otvorit će premijera dramske predstave "Rat i mir" Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji Tomaža Pandura i dramatizaciji Darka Lukića (19 sati). U tom remek-djelu svjetske literature, o obiteljima i njihovim životima u ratu i miru, igra gotovo cijeli dramski ansambl HNK.

ZAGREB - U povodu 32. zagrebačkih književnih razgovora na temu "Rat u književnosti – književnost u ratu" konferenciju za novinare održat će u prostorijama Društva hrvatskih književnika predsjednik Povjerenstva za ZKR Nikola Đuretić, član Ante Stamać i voditeljica Ana Janković Čikos (11 sati, Trg bana Jellačića 7).

ZAGREB - U Pastoralnom institutu Zagrebačke nadbiskupije počet će dvodnevni simpozij posvećen životu i djelu prvog hrvatskog blaženika, trogirskog dominikanca i biskupa Zagreba i Lucere (Italija) Augustinu Kažotiću, koji priređuju Katedra crkvene povijesti Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Katedra crkvene povijesti Teološkog fakulteta Sveučilišta u Fribourgu (Švicarska) (9 sati, Kaptol 29a). Otvorit će ga zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙