FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o izgradnji trafostanice Srđ

Autor: dduk
ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Dalekovod kao vodeći partner te Končar-inženjering i Hidroelektra niskogradnja kao partneri potpisali su danas ugovor s HEP - Operatorom distribucijskog sustava o izgradnji trafostanice stanice (TS) Srđ u Dubrovniku, priopćeno je danas iz HEP-a, a Dalekovod je o sklapanju tog posla izvijestio putem Zagrebačke burze.

Po podacima iz tih objava, ugovorena vrijednost izgradnje i opremanja postrojenja iznosi približno 79,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 97,8 milijuna kuna s PDV-om.

Planirani rok izgradnje TS 110/20(10) kilovolti (KV) Srđ je dvije godine, odnosno 2013. godina.

Iz HEP-a podsjećaju da je riječ o trafostanici čija je izgradnja dio opsežnog programa Dubrovnik. Realizacijom TS Srđ, uz TS 220/110/35/20(10) kV Plat, čija je izgradnja započela u studenom prošle godine i u veljači 2013. se predviđa početak pokusnog rada, popravit će se pouzdanost napajanja električnom energijom dubrovačkog područja, navodi se u priopćenju HEP-a.

I iz Dalekooda ističu da je trafostanica Srđ od iznimnog značaja za Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju s obzirom na povećanje potrošnje električne energije, odnosno potrebu povećanja raspoloživosti i kapaciteta distributivne mreže na prostorima južnog Jadrana.

Izgradnjom TS Srđ s pripadajućim priključnim vodovima osigurati će se raspoloživost i povećati pouzdanost napajanja potrošača električnom energijom, te kvaliteta isporučene električne energije, zaključuje se u objavi Dalekovoda.

(Hina) pp/xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙