FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 13. listopada

Autor: nles
ZAGREB, 13. listopada 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 13. listopada:

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (14 sati, Banski dvori, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Dvodnevni skup "Hrvatsko proljeće - 40 godina poslije" započinje na Filozofskog fakultetu u Zagrebu u organizaciji Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, Filozofskog i Pravnog fakultet te Fakulteta političkih znanosti. Organizatori ističu kako je cilj skupa pomaknuti dosadašnje spoznaje o zbivanjima početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća i vidjeti na koji način nove informacije potkrepljuju ili drukčije interpretiraju ono što se dosad znalo o Proljeću. Skup se održava 13. i 14. listopada pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Gradske skupštine Grada Zagreba, a počinje u Vijećnici Filozofskog fakulteta (10 sati, Ul. Ivana Lučića 3).

ZAGREB - Četvero optuženih za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Branimiru Glavašu za ubojstva i mučenja srpskih civila u ratnom Osijeku ponovno će se naći pred optužnim vijećem zagrebačkog Županijskog suda koje iza zatvorenih vrata treba odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice. Optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti na doradu. Prije desetak dana optuženi splitski poduzetnik Srećko Jurišić priznao je da je sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, osječkim poduzetnikom Dragom Tadićem, njegovom suprugom Božicom Tadić-Ćavar i bivšom zamjenicom glavnog urednika "Glasa Slavonije" i Glavaševom prijateljicom Sanjom Marketić pokušao podmititi suce Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda Glavašu. Jurišić se nagodio s USKOK-om na uvjetnu dvogodišnju kaznu zatvora (9,30 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Povodom obilježavanja 135. godišnjice Hrvatskih voda održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o rezultatima vodnoga gospodarstva u proteklom četverogodišnjem razdoblju. Na konferenciji sudjeluju potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda Božidar Pankretić i generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić, a iz Hrvatskih voda najavljuju i dolazak potpredsjednika Hrvatskog sabora Josipa Friščića (12 sati, Hrvatske vode, Ul. grada Vukovara 220).

ZAGREB - Svečano otvorenje Smotre Sveučilišta u Zagrebu, koja se održava već 16. put, bit će u u Studentskom centru, a tijekom tri dana, od 13. do 15. listopada, budući studenti moći će se informirati o studijskim programima, bolonjskom ciklusu studiranja, studentskom standardu...te aktivnostima različitih studentskih udruga. U okviru Smotre u Zagrebu ove se godine predstavlja i 24 šangajskih sveučilišta na temelju ostvarene suradnje Sveučilišta u Zagrebu i grada Šangaja. Smotru na kojoj će se predstaviti 100 visokoobrazovnih institucija otvorit će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. Aleksa Bjeliš (10 sati, Savska cesta 25).

ZAGREB - Nevladine udruge Gong i Stina organiziraju savjetovanje "Različite boje - ista ekipa" o konstituiranju i radu članova vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u županijama, gradovima i općinama izabranih na proteklim izborima u srpnju 2011. Savjetovanje se održava uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske u Hrvatskome novinarskom domu, (10 sati, Perkovčeva 2).

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca na grobove dvojice književnika na vinkovačkom Gradskom groblju (11 sati), te znanstvenim skupom "Poezija u Domovinskom ratu" u Ružičkinoj kući u Vukovaru (18 sati), počet će književna manifestacija "17. dani Josipa i Ivana Kozarca", koju u spomen na tu dvojicu vinkovačkih književnika, od 13. do 15. listopada u Vinkovcima, Vukovaru i Otoku organizira Slavonska naklada "Privlačica" iz Vinkovaca.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2011. održat će se u prostoru Knjižnica grada Zagreba – Gradska knjižnica, (12 sati, Starčevićev trg 6).

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-80-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbdj ymć/yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙