FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka traži brzu akciju u Jemenu

Autor: bcav
UJEDINJENI NARODI, 11. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Njemačka je u utorak upozorila kako je "krajnje vrijeme" da Vijeće sigurnosti UN-a podupre plan arapskih zemalja za odlazak s vlasti jemenskog predsjednika, u vrijeme kada UN-ov izaslanik upozorava na eskalaciju nemira u toj zemlji na Arapskom poluotoku.

Diplomati prenose kako se nadaju da će Vijeće sigurnosti do početka idućega tjedna usvojiti britanski nacrt rezolucije koji podupire nastojanja Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC) za rješenje višemjesečne krize.

"Moramo poduprijeti napore GCC-a i očekujemo da Velika Britanija danas objavi rezoluciju", rekao je njemački veleposlanik pri UN-u Peter Wittig uoči početka zatvorene sjednice Vijeća sigurnosti o Jemenu.

Posebni izaslanik UN-a za Jemen Jamal Benomar izjavio je novinarima kako "stanje zahtjeva hitan odgovor i da se kriza bespotrebno odugovlači". "Stanje sigurnosti se dramatično pogoršalo", rekao je Benomar.

Prema diplomatskim izvorima, britanska rezolucija daje jasniju potporu mirovnom planu GCC-a, po kojem bi jemenski predsjednik Saleh trebao osnovati vladu predvođenu oporbom i potom predati vlast svome zamjeniku, nakon čega bi se održali predsjednički i parlamentarni izbori.

(Hina) xbcav ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙