FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović u petak u Beogradu na skupu Igmanske inicijative

Autor: ista
ZAGREB, 11. listopada 2011. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sudjelovat će u petak u Beogradu na 22. sastanku Igmanske inicijative na temu "Europska perspektiva, suradnja i stabilnost u regiji", priopćeno je u utorak iz predsjednikova ureda.

Na skupu u palači "Srbija" u glavnom srbijanskom gradu bit će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, crnogorski predsjednik Filip Vujanović, predsjednik Srbije Boris Tadić te europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

Igmanska inicijativa, kao mreža nevladinih organizacija zemalja bivše Jugoslavije, utemeljena je 2000. godine kako bi pridonijela bržoj normalizaciji odnosa zemalja nastalih raspadom nekadašnje zajedničke države.

Ime je dobila u znak sjećanja na događaj iz proljeća 1995., kada je skupina od 38 intelektualaca i antiratnih aktivista iz Srbije i Crne Gore, nakon 48 sati putovanja preko Mađarske i Hrvatske, preko planine Igman kroz improvizirani tunel ušla u Sarajevo koje je bilo pod opsadom vojske Republike Srpske.

(Hina) xpp/xbcav ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙